Đoković nadmašio Šapovalova u Adelaidi i plasirao Medvedeva u polufinale

Đoković nadmašio Šapovalova u Adelaidi i plasirao Medvedeva u polufinale

Novak Đoković će se suočiti sa najvećim testom svojih priprema na Australijan openu u polufinalu blokbastera sa bivšim teniserkom sveta Danijelom Medvedevim, nakon što je Srbin pobjedio Denisa Šapovalova sa 6-3 6-4 na Adelajdi. Međunarodni 1 u petak.

Đoković je dobro primljen po povratku u Australiju nakon što je prošle godine deportovan uoči grend slema zbog nevakcinisanja protiv COVID-19, a 35-godišnjak je oduševio navijače tako što je udobno otišao na set i pauzu.

Kanadski 18. svetski broj Šapovalov je podigao igru i izjednačio na 3-3 u drugom setu, ali je predao svoj servis nakon nepovratnog udarca i duple greške dok je Đoković poveo sa 5-4 pre nego što je zatvorio četvrtfinalni okršaj na servis.

Prvi nosilac Đoković je pobedio u prethodna tri susreta sa Medvedevim, koji ga je poslednji put pobedio u finalu Otvorenog prvenstva SAD 2021.

„Biće to još jedna duga noć. Neće biti previše kratkih poena osim ako obojica ne serviramo dobro“, rekao je Đoković, koji ima ukupni rezultat 8-4 protiv Rusa.

„Protiv njega morate biti spremni da pređete na distancu fizički i psihički… gledano u igri, on je jedan od najboljih u poslednjih pet godina. On se etablirao… i on je neko koga veoma poštujem.

„Imali smo neverovatne bitke tokom godina i nadamo se da ćemo imati još jednu.

Treći nosilac Medvedev je ranije napredovao pobedom od 6-3 6-3 nad sunarodnikom Karenom Hačanovim u svom prvom susretu na turneji od 2019. godine i popravio svoj rekord protiv njega na 3-1.

„Srećan sam što sam uspeo da podignem nivo, posebno u završnici oba seta i zaista sam srećan što sam u polufinalu“, rekao je Medvedev.

Japanac Jošihito Nišioka nokautirao je poslednjeg preostalog Australijanca na ATP 250 turniru pošto je pobedio kvalifikanta Alekseja Popirina 7-6(4) 6-7(8) 6-2 i postavio polufinalni okršaj sa Sebastijanom Kordom, tražeći prvog. pobedi Amerikanca.

Korda se suočio sa šestim nosiocem Jannikom Sinnerom posle pobeda u nizu nad Endijem Marejem i Robertom Bautistom Agutom, a 33. svetski broj ponovo je bio nezaustavljiv u pobedi od 7-5 6-1 nad Italijanom koji se mučio sa problemom kuka.

Bio je to sjajan meč dok nešto nije počelo da ga muči“, rekao je Korda. „Zato mu samo želim sve najbolje u narednim nedeljama i Australijan openu.