Održana nova cirkusijada ispred SDT-a: Hoće da podižu spomenik Milivoju Katniću

Održana nova cirkusijada ispred SDT-a: Hoće da podižu spomenik Milivoju Katniću

Ispred zgrade Tužilaštva danas je protestvovalo nekoliko desetina građana u znak podrške bivšem specijalnom državnom tužiocu, nedavno uhapšenom Milivoju Katniću.

Duboko zabrinuti za njegov život, okupljeni filantropi nose transprente „Kome treba mrtav Milivoje Katnić“, „Spasimo život Milivoju Katniću“, „Presumpcija nevinosti i pravični procesi za spas života Milivoja Katnića“, „Poštujmo prezumpciju nevinosti ne sudimo bez suda“ „Tražimo: Neselektivnu pravdu poštovanje ljudskih prava i transparentno pravosuđe“.

Kakav bi protest montenegrinskih domoljuba bio, ako ne bi bio začinjen partizanskom tradicijom, zato je isti nazvan „Smrt fašizmu- Život Milivoju Katniću“.

Menju okupljenima su se mogle vidjete dobro poznata lica sa nekadašnjih DPS-ovskih komitskih skupova.

Danas smo se okupili ovdje zbog teške golgote koju prolazi Milivoje Katnić. Slučaj eventualne smrti Katnića otvara pravnu mogucnost za ispitivanje odgovornosti onih koju su doprinijeli. Danas je 26. dani kako je stupio u štrajk glađu, a već odbija i vodu“, rekao je novinar Šeki Radončić.

On je istakao da je Katnić za samo 26 dana postao simbol borbe protiv loše i korumpirane vlasti.

„Crna Gora će jednog dana podići spomenik Milivoju Katniću za sve ono što je uradio u spriječavanju državnog udara. Zaslužio je to Milivoje i tako će biti“, naveo je Radončić.

Poručio je da će pozvati vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića „da izda upustvo“ glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću da dozvoli da se Katnić brani sa slobode.

Umjesto da danas na dan Evrope slavimo pobjedu nad fašizmom nas je okupila nepravda kršenja osnovnih ljudskih prava, kazala je Hajdana Huter.

„Danas smo ovdje da dignemo glas. Ima li još đe u Evropi danas slučaja da se heroji pravosuđa Katnić i (Saša prim.aut.) Čađenovic tamniče bez optužnice. Nama građanskim aktivistima opet crtaju mete“, navela je Huter.