Obilježen Dan Opštine Berane: Preci su nam ostavili u nasleđe hrabrost, odlučnost i nepokolebljivu ljubav prema ovom kraju

Obilježen Dan Opštine Berane: Preci su nam ostavili u nasleđe hrabrost, odlučnost i nepokolebljivu ljubav prema ovom kraju

Svečanom sjednicom Skupštine opštine, u Beranama je obilježen Dan Opštine.

U znak sjećanja na taj datum kada je u ovom gradu 1941. godine formiran prvi odbor narodnog oslobođenja za srez beranski, odnosno prva skupština narodne vlasti tradicionalčno se kao da Opštine obilježava 21. jul.

Odbornicima i visokim zvanicama obratio se predsjednik Skupštine opštine Mulun Rmuš koji je podsjetio na to šta je urađeno između dva praznika i ukazao na značaj poštovanja ovog važnog antifašističkog datuma, o čemu je prikazan i kratak dokumentarni film.

– Naši preci su nam ostavili u nasleđe hrabrost, odlučnost i nepokolebljivu ljubav prema ovom kraju. Njihova žrtva i predanost postavili su temelje na kojima danas gradimo našu opštinu. Danas, kada se osvrnemo unazad, s ponosom možemo reći da smo sačuvali njihovu viziju i nastavili da gradimo bolje Berane. Berane je mnogo više od geografskog prostora, naša opština je simbol hrabrosti, radne etike i solidarnosti. Kroz istoriju, Berane je bilo mjesto gdje se tradicija susreće sa modernim, gdje se poštuje prošlost, ali se gleda u budućnost, naša snaga leži u našoj sposobnosti da se suočimo s izazovima i zajedno prevaziđemo prepreke – rekao je Rmuš, pa dodao:

– Naša opština je bogata prirodnim ljepotama, ali najveće bogastvo Berana su naši ljudi, svaki poljoprivrednik, preduzetnik, učitelj, ljekar, umjetnik i student doprinosi razvoju našeg grada. Njihova posvećenost i rad su ključ našeg uspjeha – rekao je Rmuš.

Svečanoj sjednici prisustvovali su potpredsjednici Vlade Dragoslav Šcekić, Momo Koprivica, ministar Danilo Šaranović, potpredsednica Skupštine Zdenka Popović i veći broj državnih sekretara u Vladi.

Prisustvovali su i vjerski velikodostojnici jeromonah Evstatije i beranski imam Rahim Muratović.

Telegrame su uputili predsjednik države Jakov Milatović i predsjednik Vlade Milojko Spajić.