Nova zgrada škole u Donjoj Lastvi

Nova zgrada škole u Donjoj Lastvi

Uprava za kapitalne projekte raspisala je tender za izbor izvođača radova na izgradnji nove zgrade osnovne škole u Donjoj Lastvi u Tivtu.

Procijenjena vrijednost radova iznosi 1.367.000 eura sa PDV-om, saopštilo je Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).

“Projekat se realizuje na osnovu memoranduma potpisanog između Ministarstva i Opštine Tivat iz decembra prošle godine. Projekat je izradila Opština, dok su sredstva obezbijeđena iz kapitalnog budžeta. Na ovaj način će doći do rasterećenja postojeće izuzetno opterećene školske infrastrukture u gradu”, kazali su iz MPNI.

Prema tenderskoj dokumnetaciji, rok za zavšetak gradnje nove školske zgrade u Donjoj Lastvi je 18 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao. Radovi će se izvoditi prema glavnom projektu koji je uradila podgorička firma Golden Project. Opština Tivat je u izradu i revidovanje glavnog projekta za novi objekat koji je područno odjeljenje OŠ “Drago Milović”, uložila skoro 20.000 eura. Sva dokumentacija protrebna za gradnju nove škole spratnosti Po+P+1 ukupne bruto površine 1.055 kvadrata je završena, a imovinsko-pravni problemi ne postoje.