Niža opštinska taksa za Aerodrome Crne Gore u Zeti

Niža opštinska taksa za Aerodrome Crne Gore u Zeti

Predsjednik Opštine Zeta, Mihailo Asanović, prihvatio je danas inicijativu ministarke saobraćaja, Maje Vukićević, da se smanji iznos takse koju ta lokalna samouprava naplaćuje aerodromu koji se nalazi na njenoj teritoriji.

“Ova odluka naći će se na javnoj raspravi, nakon čega će biti upućena na usvajanje Skupštini Opštine Zeta”, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja.

Vukićević je pozdravila ovakvo postupanje Asanovića, navodeći da je pokazao razumijevanje za potrebu da se aerodrom, koji se nalazi na teritoriji Opštine čiji je predsjednik, učini konkurentnijim.

Ona je rekla da je Ministarstvo saobraćaja u potpunosti posvećeno misiji da crnogorske aerodrome učinI što konkurentnijim, i da je ovo samo jedan korak ka tom cilju.

“Želim da se zahvalim Asanoviću na razumijevanju i prihvatanju ove inicijative. Dobrim upravljanjem od Zete, koja je najmlađa crnogorska opština, i to u izuzetno otežanim okolnostima, bez definitivnog razgraničenja sa Glavnim gradom, uspio je da ostvari dobre finansijske rezultate i tu smo vidjeli prostor za ovu inicijativu, koja neće oštetiti Opštinu, ali će značajno pomoći aerodromu koji se nalazi u Zeti i kao takav je izuzetno važan i za samu Opštinu”, dodala je Vukićević.

Asanović je istakao da sa ovakvom odlukom želi da doprinese poslovanju Aerodroma Crne Gore (ACG), shvatajući značaj koji aerodrom, koji se nalazi na teritoriji zetske opštine, ima za Crnu Goru i njenu povezanost sa svijetom.

Asanović je dodao da vjeruje da će ovakvo postupanje pomoći da ACG budu još konkurentniji u budućnosti.

Predsjednica Odbora direktora ACG, Jelena Maraš, zahvalila se Asanoviću i Vukićević na ovoj inicijativi, koja je izuzetno važna.

Ona je zahvalila Asanoviću na razumijevanju, i istakla izuzetnu saradnju koju ACG imaju sa Ministarstvom saobraćaja, a čija je potvrda i ova odluka.