Nikšićka jedinica za sanitetski prevoz traži prijem kod Šimuna: Jedini u ustanovi nemaju plaćeno dežurstvo vikendom

Nikšićka jedinica za sanitetski prevoz traži prijem kod Šimuna: Jedini u ustanovi nemaju plaćeno dežurstvo vikendom

Jedinica za sanitetski prevoz Doma zdravlja Nikšić zatražila je prijem kod minsitra zdravlja Vojislava Šimuna kako bi ga izvijestili da su, kako tvrde, jedina služba u toj ustanovi koja nema plaćeno dežurstvo vikendom, ali upoznali ga sa teškim uslovima rada i pritiscima koje navodno trpe.

Navode da se od maja obraćaju menadžmentu ustanovi dopisima, a da im je odgovoreno tek u julu i da je odgovor negativan.

U dopisu te jedinice DZ Nikšić medijima navodi se i da su od menadžmenta dobili informaciju da bi ispunjavanje njihovih zahtjeva bilo suprotno preporukama Ministarstva zdravlja „jer nemamo dovoljan broj usluga vikendom”.

“Moramo da naglasimo da zadnje dvije godine stalno trpimo razne pritiske i napade od uprave, jer smatraju da ne radimo dovoljno dobro svoj posao, a jedina smo služba na koju se pacijenti ne žale i upravo od pacijenata imamo podršku. Svakog dana imamo problema, jer su vozila dotrajala i neispravna i svaki dan je glava u torbi, kako nama tako i pacijentima. Kako nemamo adekvatne uslove za rad, sve manje možemo da izlazimo u susret pacijentima, koje čak vozimo i malim nesanitetskim vozilom, na koje se pacijenti žale. Moramo da naglasimo i da smo radili sa dva sanitetska vozila i sa dvoje malih vozila na reonu čitavog Nikšića, koji broji 80 hiljada stanovnika,…”, stoji u dopisu medijima.

Vozači tvrde da su “vodili računa o vozilima kao da su naša, a nekad ih i o svom trošku popravljali”.

“Isto tako smo, iako nemamo dnevnice, jedini u Crnoj Gori iz svog dzepa plaćali putarinu za auto-put, trajekte, tunel Sozina, a refundaciju čekali više mjeseci. Ovim putem pozivamo ministra da hitno reaguje na naše saopštenje i da nas pozove na sastanak kako bi našli zajedničko rješenje ili ćemo primjeniti radikalnije mjere”, poručili su iz Jedinice za sanitetski prevoz Doma zdravlja Nikšić.