NBA: Trojka na zujalicu gura Mavsa pored Lejkersa

NBA: Trojka na zujalicu gura Mavsa pored Lejkersa

Kajri Irving je postigao 38 poena u povratku nakon povrede stopala, a Maksi Kleber je pogodio trojku na sirenu dok su gostujući Dalas Maveriksi u petak pobedili rezultatom 111-110 i pobedili u uzastopnim utakmicama prvi put u više utakmica. nego mesec dana.

Tim Hardavej mlađi i Kristijan Vud postigli su po 12 poena pošto su Maveriksi pobedili bez Luke Dončića, koji je propustio poslednje četiri utakmice zbog povrede butine, ali bi mogao da se vrati u ponedeljak protiv Memfis Grizlisa.

Maveriksi su se pomerili dve utakmice ispred Lejkersa na tabeli Zapadne konferencije dok su pobedili u seriji sezone između timova sa 3-1.

Entoni Dejvis je postigao 26 poena uz 10 skokova za Lejkerse nakon što je propustio poraz u sredu od Hjuston Roketsa zbog upravljanja opterećenjem. Ostin Rivs je postigao 16 poena, a Denis Šreder dodao 15 dok je Los Anđeles odigrao 10. uzastopnu utakmicu bez Lebrona Džejmsa (noga).

76ers 121, Hornets 82

Džoel Embijd je ubacio 38 poena i odmorio se u četvrtoj četvrtini, dok je Filadelfija pobedila u sedmom meču zaredom oduvavši domaćina Hornetse.

Embiid je šutirao 16-za-21 sa terena i upisao pet asistencija. Sakupio je svih svojih 38 poena za više od dva minuta do kraja treće četvrtine.

Teri Rozier sa 14 poena, Pi Džej Vašington sa 12 poena i Keli Oubre mlađi sa 11 poena predvodi Šarlot. Hornetsi — koji su izgubili svoju četvrtu utakmicu zaredom i u opasnosti su da ostanu bez pobede na utakmici od pet utakmica koja se završava u ponedeljak uveče — takođe su dobili 10 poena od rezerviste Kai Jonesa.

Havks 127, Varriors 119

Trej Jang je postigao 25 poena i odigrao ključnu odbranu u poslednjem minutu kako bi pomogao domaćinu Atlanti da pobedi Golden Stejt.

Hoksi su vodili sa četiri poena razlike kada je Jang ukrao loptu Stivenu Kariju i pogodio na 45,1 sekundu do kraja. Jang je potom zaledio utakmicu sa dva slobodna bacanja. Jang je završio sa 12 asistencija i obezbedio svoj 34. dabl-dabl i dodao je šest skokova i ukradenu loptu.

Kari je predvodio Golden Stejt sa 31 poenom, a Kevon Luni je ostvario 12. dabl-dabl sa 18 poena i 16 skokova. Voriorsi su izgubili 10 uzastopnih utakmica.

Seltiksi 126, Trejl Blejzersi 112

Džejson Tejtum zabeležio je 34 poena i 12 skokova i predvodi Boston nad domaćinom Portlandom.

Džejlen Braun dodao je 27 poena za Seltike. Markus Smart je imao 15 poena, šest asistencija i četiri ukradene lopte, Derik Vajt je dodao 13 poena, a Al Horford 12 poena i 10 asistencija pošto je Boston pobedio četvrti put u pet utakmica.

Damian Lillard je postigao 25 od svojih 41 poena u četvrtoj četvrtini, ali nije mogao da spreči Trejl Blejzerse da ispadnu peto uzastopno takmičenje i 10. u poslednjih 13 utakmica.

Kavalirsi 117, Vizardsi 94

Darijus Garland je imao 24 poena, Donovan Mičel i Evan Mobli su dodali po 20, a domaćin Klivlend je vodio u nizu u pobedi nad Vašingtonom.

Caris LeVert je postigao 15 poena, a Mobli je upisao osam skokova i četiri blokade za Klivlend, čime je završena sezona od tri utakmice protiv Vizardsa. Garland je doprineo sa devet asistencija dok je šutirao 11 od 19 sa terena.

Bredli Bil je predvodio Vizardse sa 22 poena, osam skokova i pet asistencija. Kristaps Porzingis imao je 20 poena i devet skokova.

Bulls 139, Timbervolves 131 (2OT)

Demar DeRozan je postigao rekordnih 49 poena uz 14 skokova, a Zek Lavin je dodao 39 poena pošto je domaćin Čikago nadmašio Minesotu.

DeRozan i Lavin su u kombinaciji sa 63 poena nakon poluvremena pomogli Bulsima da pobede po treći put u četiri utakmice. Dvojac je završio 30-za-50 sa terena.

Majk Konli je potopio osam trojki dok je vodio Minesotu sa 28 poena. Sledio je Džejden Mekdenijels sa rekordnih 25 poena. Minesota, koja je izgubila Entonija Edvardsa zbog povrede na početku utakmice, dala je šest dvocifrenih strelaca, ali to nije bilo dovoljno da spreči četvrti poraz tima u pet utakmica.

Rakete 114, Pelikani 112

Džabari Smit mlađi je ubacio trojku za 0,4 sekunde do kraja, a Hjuston je sa zaostatka od 16 poena u drugom poluvremenu pobedio gostujući Nju Orleans za treću pobedu u nizu.

Dok su Roketsi zaostajali za jedan poen nakon divljeg kretanja napred-nazad, Smit je ušao u povlačenje 3 nakon što je Hjuston obezbedio posed sa četiri sekunde do kraja. Pelikansi nisu uspeli da izvuku udarac u svom posedu koji je usledio, pa su pali na 3-8 od Ol-star pauze.

Džejlen Grin je nadjačao Hjuston sa 25 poena, dok je Kevin Porter mlađi dodao 20. Alperen Sengun je dodao 17 poena i 11 skokova. Brendon Ingram predvodio je Pelikanse sa 31 poenom i šest asistencija, dok je Jonas Valančiunas imao 22 poena i 17 skokova.

Grizlisi 126, Spurs 120 (OT)

Dilon Bruks je imao trojku koja je izjednačila u utakmici i prebacila utakmicu u produžetke i dodao je ključni koš izvan luka krajem produžetka kada je Memfis savladao domaćina San Antonio.

Sparsi su vodili sa 84-55 nakon trojke Malakija Branhama sa 7:50 za igru u trećoj deonici. Grizlisi su zatim postigli 26 od poslednjih 35 poena u četvrtini i povukli u okviru 93-81 u četvrtoj četvrtini.

Džeren Džekson mlađi predvodio je Memfis sa 28 poena, Dezmond Bejn je imao 21, a Tajus Džons je dodao tripl-dabl sa 20 poena, 10 skokova i 10 asistencija. Devin Vassel je predvodio Sparse sa 25 poena, a Zek Kolins 24.