NBA preimenuje MVP trofej po Majklu Džordanu

NBA preimenuje MVP trofej po Majklu Džordanu

Nacionalna košarkaška asocijacija preimenovala je trofej koji je dat svom regularnom delu sezone u MVP-a po Majklu Džordanu, koji se smatra jednim od najvećih igrača svih vrijemena.

Bronzani trofej Majkl Džordan jedan je od šest preimenovanih trofeja koje je NBA predstavila u utorak i predstavlja igrača koji se izbija iz kamena da bi dohvatio kristalnu košarkašku loptu koja se sastoji od 23 poena, što je znak Džordanovog broja u dresu.

Ime trofeja je šestostrana, znak za šest NBA šampionata koji je Džordan osvojio sa Čikago Bulsima, dok je njegova petostrana osnova priznanje za najkorisnijeg igrača pet lige koje je osvojio tokom svoje karijere u Kući slavnih.

Ostale preimenovane nagrade su Trofej Džerija Vest za najboljeg igrača godine, Trofej Hakema Oladžuvona za odbrambenog igrača godine, Trofej Vilta Čemberlena za početnika godine, Trofej Džona Havličeka za šestog igrača godine i Džordža Mikan Trofej za najnaprednijeg igrača.

„Naša nova kolekcija trofeja slavi neke od najvećih i najuticajnijih igrača u istoriji NBA“, rekao je komesar NBA Adam Silver u saopštenju za javnost.

„Pošto svake sezone prepoznajemo najbolje igrače lige, takođe odajemo počast legendama koje oličavaju ove prestižne nagrade.”