Nastavlja se cirkus u Šavniku: Odluka o uvođenju prinudne uprave objavljena u Službenom listu, iako ju je Vlada sjutradan povukla

Nastavlja se cirkus u Šavniku: Odluka o uvođenju prinudne uprave objavljena u Službenom listu, iako ju je Vlada sjutradan povukla

Odluka Vlade o uvođenju prinudne uprave u Šavniku objavljena u Službenom listu, potvrđeno je portalu RTCG.

Službeni list objavio je danas Vladinu odluku o raspuštanju Skupštine opštine Šavnik i uvođenju prinudne uprave, čime je ta odluka stupila na snagu, iako je povučena dan kasnije.

Podsjetimo, Odluku o uvođenju prinudne uprave u Šavniku Vlada je donijela u četvrtak, ali ju sjutradan neočekivano povukla. To je učinjeno jer je odluka Skupštine opštine Šavnik o skraćenju mandata stupila na snagu danom donošenja, dok je odluka Vlade trebalo da stupi na snagu danom objavljivanja u Službenom listu.

Odlukom se navodi se da se raspušta SO Šavnik, te da će njegovu funkciju obavljati Odbor povjerenika koji čine: Boban Jovović (MJU), Zlatko Gligorović (MJU), Dragan Darmanović (Ministarstvo finansija), Milena Strugar (Ministarstvo ekonomskog razvoja), Gordana Pleskonjić ( Generalni sekretarijat Vlade) te Miljan Petrušić i Marko Tomašević.

Kako je ranije saopštio predsjednik Jakov Milatović, Odluka o skraćenju mandata odbornika Skupštine Opštine (SO) Šavnik ne pruža valjan pravni osnov za donošenje odluke o raspisivanju izbora u toj opštini.