Na Amazonu ćete uskoro moći da kupite i auto: Onlajn kupovinom do Hjundaija u samo par klikova

Na Amazonu ćete uskoro moći da kupite i auto: Onlajn kupovinom do Hjundaija u samo par klikova

Gigant internet trgovine, Amazon, najavio je da će od 2024. godine na svojoj platformi prodavati i vozila južnokorejskog brenda Hjundai. Predstavnici platforme su svoje partnerstvo sa proizvođačem automobila najavili na manifestaciji „Los Anđeles Auto šou“ koja se održala tokom novembra meseca.

Partnerstvo između Amazona i Hjundaija omogućiće kupcima da željene modele automobila pretražuju direktno na platformi za internet trgovinu , kao i da filtriraju ponuđena vozila po modelu, boji i drugim karakteristikama. Amazon će kupcima pružiti i informacije o finansiranju i pomoći im da izračunaju mesečnu ratu za vozilo koje ih interesuje. Nakon što odaberu model vozila, oni će moći i da ga konfigurišu u skladu sa svojim željama i mogućnostima. Panorama krov? Može. Mat završni sloj farbe? Zašto da ne. Enterijer drugačije boje? Samo jedan klik vas dijeli od toga.

Hoće li dostavna vozila Amazona vršiti isporuku naručenih automobila do kućnog praga kupaca? Ne, naručeni Hjundai automobili neće stizati do vrata kupaca u prepoznatljivom sivom kombiju , već će se porudžbina preuzimati u nekom od lokalnih auto-salona. Ovakav sistem značajno pojednostavljuje kupovinu automobila, a iz Amazona očekuju da će ova saradnja biti pravi pogodak.

Mnogi smatraju da partnerstvo dva giganta ima veliki potencijal automobilsku industriju usmjeri ka digitalnoj prodaji. U kom smislu? Prije svega, mnogi auto-dileri muče muku sa interfejsom svog internet portala, a još veći broj njih ima nedovoljno razvijene sajtove sa minimalnim brojem alata. Ovo kupcima značajno otežava kako izbor između nekoliko favorita, tako i samu kupovinu.

Amazon, sa druge strane, svojim resursima i dugom istorijom u domenu internet prodaje, automobilskim salonima može pomoći u standardizaciji procesa , kao i implementiranju svih funkcionala potrebnih za digitalno poslovanje. Osim toga, preciznost i jednostavnost Amazonove platforme korisnicima omogućavaju vrlo jednostavno iskustvo kupovine , sa minimalnom količinom nepoznanica.