MUP domaćin Evropskog foruma za smanjenje rizika od katastrofa

MUP domaćin Evropskog foruma za smanjenje rizika od katastrofa

Evropski forum održaće se u periodu od 6. do 8. novembra 2024. godine u Crnoj Gori.

Crna Gora. kao država koja maksimalno sprovodi ciljeve i prioritete Sendai okvira za smanjenje rizika od katastrofa, ove godine će imati priliku da kruniše svoj višedecenijski rad u ovoj oblasti, i to kroz organizaciju Evropskog foruma za smanjenje rizika od katastrofa.

Evropski forumu za smanjenje rizika od katastrofa je regionalna platforma koja okuplja ministarske delegacije 55 država Evrope i Centralne Azije, i ujedno je idealna prilika da predstavimo našu državu, kao i naša dostignuća u ovoj oblasti, kao i mogućnost da ukažemo regionu u kom pravcu treba da idu kada je ova oblast u pitanju.

U cilju adekvatnog planiranja i realizacije veoma važne aktivnosti, državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Novica Obradović, v.d generalnog direktora Direktorata za zaštitu i spašavanje Miodrag Bešović, načelnik Direkcije za civilnu zaštitu i smanjenje rizika od katstrofa Ljuban Tmušić i šefica Odsjeka za smanjenje rizika od prirodnih katastrofa Kristina Palajsa sastali su se sa Natalia Alonso Cano, šeficom Kancelarije UN-a za smanjenje rizika od katastrofa, Sebastien Penzinijem, zamjenikom šefice Kancelarije za smanjenje rizika od katastrofa UN-a, i saradnikom Milošem Gubićem.