Mujović će podržati buduće projekte podgoričke Deponije

Mujović će podržati buduće projekte podgoričke Deponije

Ministar energetike Saša Mujović danas je posjetio gradsko preduzeće “Deponija” d.o.o Podgorica, kako bi se upoznao sa trenutnim stanjem i mogućnostima korišćenja njenog energetskog potencijala.

Posjeta predstavlja važan korak u planiranju i razvijanju obnovljivih izvora energije i unaprjeđenju energetske efikasnosti Crne Gore.

Mujović se sastao sa predstavnicima gradskog preduzeća “Deponija” d.o.o Podgorica koji su predvođeni Izvršnim direktorom Aleksandrom Božovićem.

Na sastanku predstavljeni su dosadašnji rezultati, kao i budući strateški planovi i projekti.

Tokom posjete, razgovarano je o mogućnostima korišćenja biogasa i drugih obnovljivih izvora energije koji bi se mogli iskoristiti za proizvodnju električne energije.

Mujović je dao punu podršku projektima koje je preduzeće predstavilo, sa posebnim fokusom na one koji unapređuju energetsku efikasnost i održivi razvoj naglasivši važnost primjene modernih energetskih rješenja i zaštitu životne sredine.

Posjeta ministra Mujovića, koja je prva ove vrste kada su u pitanju gradska preduzeća, bila je prilika i za pronalaženje najboljeg modela koji može dugoročno doprinijeti boljem funkcionisanju tretiranju, preradi i zbrinavanju otpada u Glavnom gradu, pa i državi Crnoj Gori.