Mladići uhvaćeni u krađi nafte, pronađena puška kod Danilovgrađanina

Mladići uhvaćeni u krađi nafte, pronađena puška kod Danilovgrađanina

Danilovgradska policija rasvijetlila jekrađu i krivično procesuirala dvije osobe. Podnijela je i krivičnu prijavu protiv osobe kod koje je pronađeno oružje.

“Danilovgradskoj policiji prijavljeno je da dva nepoznata lica vrše krađu nafte iz radnih mašina koje se nalaze u krugu oštećenog preduzeća u Danilovgradu. Na lice mjesta upućena je patrola policije gdje je pretragom terena locirano maskirano lice za koje je utvrđeno da je riječ o A.B. (20) iz Danilovgrada”, saopštila je policija.

Daljim radnjama na terenu pronađen je i U.P. (19) iz Podgorice.

“Oni su, kako se sumnja, izvršili krivično djelo krađa kvalifikovano od strane tužioca koji je obaviješten o događaju”, navodi policija.

Protiv njih je po nalogu tužioca podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.

Osim toga, danilovgradska policija je, sprovodeći aktivnosti iz svoje nadležnosti, kontrolisala vozilo kojim je upravljao R.P. (41) kada je pronađena lovačka puška.

Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici po čijem je nalogu protiv R.P. podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.