Mladi iz Budve, Kotora i Herceg Novog učili o izradi CV-a i traženju posla

Mladi iz Budve, Kotora i Herceg Novog učili o izradi CV-a i traženju posla

Dvodnevna obuka „Od CV-a do posla“ za mlade koji se bave kulturom u Budvi, Kotoru i Herceg Novom realizovana je tokom vikenda u Budvi (10. i 11. februar), u organizaciji Društva za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca na moru.

„Obuka je bila namijenjena, prije svega, pojedincima/kama koji/e žele da poboljšaju svoje šanse za zapošljavanje i uspješno se snađu u lavirintu tržišta rada. Pružila je jasan i sveobuhvatan pregled osnovnih koraka i vještina potrebnih za efikasnu potragu za poslom u savremenom kontekstu. Polaznici/e su tom prilikom naučili kako da kreiraju što kvalitetniju biografiju za posao i CV, koji najbolje ističu njihove kvalifikacije. Tokom ova dva dana takođe su se bavili praktičnim vještinama korisnim tokom intervjua za posao, uključujući i to kako se pripremiti za razgovor, pravilno odgovarati na pitanja i ostaviti dobar utisak na poslodavca“, izjavio je izvršni direktor Dušan Medin.

Inače, obuku je vodila Sonja Radović, psihološkinja i ekonomistkinja, savjetnica transakcione analize, sa višegodišnjim iskustvom u domenu formalnog i neformalnog obrazovanja, psihološkinja u JU Druga osnovna škola u Budvi.

Podsjećamo, u pitanju je deveta od 10 planiranih dvodnevnih obuka iz raznih oblasti za mlade iz Budve, Kotora i Herceg Novog, koje se realizuju krajem 2023. i početkom 2024. godine u Budvi.