Milatović “odbrusio” Vučiću: Izjave da budu odmjerene i bazirane na međusobnom uvažavanju

Milatović “odbrusio” Vučiću: Izjave da budu odmjerene i bazirane na međusobnom uvažavanju

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da nije vidio izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića “da će Crnoj Gori odgovoriti sa lica mjesta ono što zaslužuje, te da ne umiju da naprave koaliciju” što je Vučić kazao ranije danas, prije dolaska u Tivat.

“Ja tu izjavu nisam vidio, bili smo na sastanku. Vučić je bio pozvan da prisustvuje, to nije uradio, ali biće na radnom ručku. Srbija je aktivno učestovala u zajedničom izglasavanju rezolucije. Istina je, kao i ljepota u oku posmatača, a ja dok sam predsjednik slaću dobrosusjedske poruke. Smatram da moramo graditi mostove i pozvao bih sve lidere da stavimo fokus na izgradnju mostova. Mislim da je to odgovorna politika i ona koju građani očekuju”, rekao je Milatović.

Pozvao je “sve lidere na izjave koje trebaju biti odmjerene i primjerene i koje su bazirane na međusobnom uvažavanju i poštovanju kako bi ostvarili evropsku budućnost”.

“Crnogorska politika je jasna i Crna Gora kao uspješna priča mora biti naredna članica EU i to možemo uraditi 2028. i najveću podršku imamo od Slovenije i Hrvatske, a zajedno možemo biti primjer za ostale zemlje”, kazao je Milatović.

Upitan kako doživljava riječi Vučića, da “ne znaju da naprave koaliciju” i da li se time utiče na formiranje vlasti, Milatović kaže da ” izjave svih nas treba da budu takve da pokušamo da ne iznosimo domaću politiku izvan granica naših zemalja”,

“Ja to ne radim i očekujem da drugi to ne rade”, poručio je.