Meta: Vijest o planiranju atentata na Đukanovića veoma zabrinjavajuća za mir i stabilnost u regionu

Meta: Vijest o planiranju atentata na Đukanovića veoma zabrinjavajuća za mir i stabilnost u regionu

Bivši predsjednik Albanije i lider Slobodarske partije Ilir Meta reagovao je na vijest da se spremao atentat na bivšeg crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića.

Meta je na Fejsbuku napisao da su ove vijesti veoma uznemirujuće za mir i stabilnost u regionu.

„Vijest o planiranju atentata na istorijskog i vizionarskog lidera Crne Gore, bivšeg predsjednika Mila Đukanovića, veoma je zabrinjavajuća za mir i stabilnost na našim prostorima. Iza ovih planova stoje oni koji su propali u projektu državnog udara prije nekoliko godina, koji nisu uspjeli sa projektima promjene granica, oni koji nastoje da potkopaju evroatlantsku budućnost Crne Gore i regiona. Oni su ti koji su pogubili bivšeg proevropskog premijera Srbije, pokojnog Zorana Đinđića“, napisao je Meta na Fejsbuku.

Dodao je da stoji uz Đukanovića, njegovu porodicu i i DPS, sa kako je rekao, punim uvjerenjem da će i dalje nepokolebljivo davati doprinose ubrzanju integracionih i evropeizacijskih procesa Crne Gore, učvršćivanju mira, stabilnosti i bezbjednosti na Zapadnom Balkanu, kao i za jačanje odličnih susjedskih odnosa Albanije i Crne Gor