Mesi je potvrdio da će finale Katara biti njegova posljednja utakmica na Svjetskom prvenstvu

Mesi je potvrdio da će finale Katara biti njegova posljednja utakmica na Svjetskom prvenstvu

Lionel Mesi je potvrdio da će odigrati svoju poslednju utakmicu na Svjetskom prvenstvu kada će Argentina igrati protiv Francuske ili Maroka u nedjeljnom finalu u Kataru.

Mesi je predvodio Argentinu do pobede od 3:0 nad Hrvatskom u polufinalu u utorak i zaradiće svoj 172. meč za vikend kada pokuša da toj zemlji donese prvu titulu na Svetskom prvenstvu od 1986. godine.

„Osećam se veoma srećno što mogu da postignem ovo, da završim svoj put na Svetskom prvenstvu igrajući svoju poslednju utakmicu u finalu“, rekao je Mesi argentinskim medijima Diario Deportivo Ole.

„Mnogo je godina za sledeću i mislim da to neću uspjeti. A da završim ovako, najbolje je“, dodao je kapiten Argentine.

Ovaj 35-godišnjak igra na svom petom Svjetskom prvenstvu, nadmašivši četvorku Dijega Maradonu i Havijera Maskerana.

Svojim petim golom u Kataru, takođe je nadmašio Gabrijela Batistutu kao najboljeg strelca Albiselestea na svjetskim prvenstvima, zabio je 11 puta.

„Sve je u redu (rekordi), ali važno je da uspemo da postignemo grupni cilj, što je najlepša stvar od svega“, dodao je Mesi. „Samo smo jedan korak dalje, nakon teške borbe, i daćemo sve da pokušamo da to i ostvarimo ovog puta.

Pobjeda od utorka podstakla je hiljade navijača da izađu na ulice Argentine da proslave šesti nastup nacionalnog tima u finalu Svetskog prvenstva.

Francuska se sastaje sa Marokom u drugom polufinalu kasnije u srijedu.