Menadžer Glavnog grada sa šefom kancelarije EBRD-a: Prioriteti ulaganja u urbani razvoj Podgorice

Menadžer Glavnog grada sa šefom kancelarije EBRD-a: Prioriteti ulaganja u urbani razvoj Podgorice

Menadžer Glavnog grada Podgorica, Luka Đukanović održao je sastanak sa šefom kancelarije EBRD-a u Crnoj Gori, gospodinom Ramonom Zakarijem i njihovim saradnicima.

“U fokusu sastanka bili su prioriteti ulaganja u urbani razvoj Podgorice, sa posebnim naglaskom na unapređenje urbane mobilnosti, efikasnost javnog prevoza i sistem upravljanja otpadom”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Kako se navodi, kroz konstruktivne diskusije, istaknuta je potreba za detaljnim analizama u ključnim oblastima kao što su urbana mobilnost i saobraćaj, uključujući stanje sa parking prostorima, kako bismo dobili precizne informacije o trenutnom stanju i mogućim pravcima razvoja.

“Takođe, raspravljano je o izazovima i mogućnostima u oblasti upravljanja otpadom, posebno prikupljanja i tretiranja otpada, s ciljem definisanja adekvatnih finansijskih potreba i planiranja održivih rešenja”, kazali su u saopštenju.

Projekti koji su razmatrani, izmeđuu ostalog, uključuju inicijative koje će poboljšati mobilnost građana, povećati efikasnost i dostupnost javnog prevoza, te unaprijediti sistem upravljanja otpadom, doprinoseći stvaranju čistijeg i održivijeg urbanog okruženja.

“Sastanak je protekao u pozitivnoj i konstruktivnoj atmosferi, uz zaključak da će nastavak dugogodišnje i uspješne saradnje između Glavnog grada Podgorice i EBRD-a biti ključan za implementaciju ovih razvojnih prioriteta”, zaključuje se u saopštenju.