Mašković: Sjednica Skupštine Glavnog grada mora biti zakazana najkasnije za 30 dana

Mašković: Sjednica Skupštine Glavnog grada mora biti zakazana najkasnije za 30 dana

Od danas teče rok za zakazivanje sjednice Skupštine Glavnog grada na kojoj će se odlučivati o inicijativama za razrješenje gradonačelnice i skraćenje mandata Skupštini koje smo danas stavili u skupštinsku proceduru. To znači da sjednica mora biti zakazana najkasnije za 30 dana, a može biti i prije, saopštio je odbornik SD-a u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković.

“Inicijativu su potpisali odbornici SD-a, SDP-a, LP i DPS-a, što je dovoljan broj za zakazivanje sjednice na kojoj će se, uvjereni smo, staviti tačka na nedoraslost Pokreta Evropa sad da upravlja složenim sistemom Glavnog grada, koji su uspjeli da za samo godinu dana bace na koljena”, naveo je Mašković u objavi na društvenoj mreži X.

On je poručio kako vjeruje da će građani već krajem septembra izaći na birališta i adekvatno se izjasniti o radu svih u prethodnom periodu.

“Zbog straha od suda građana događaju se mnoge opstrukcije i vrše pritisci kako bi se prikrio rapidan pad PES-a započet na lokalnim izborima u Budvi”, ocijenio je Mašković.

Od danas teče rok za zakazivanje sjednice Skupštine Glavnog grada na kojoj će se odlučivati o inicijativama za razrješenje gradonačelnice i skraćenje mandata Skupštini koje smo danas stavili u skupštinsku proceduru. To znači da sjednica mora biti zakazana najkasnije za 30 dana.