Krivična prijava protiv bivšeg rukovodioca PJ Mojkovac

Krivična prijava protiv bivšeg rukovodioca PJ Mojkovac

Menadžment Uprave za gazdovanje šumama i lovištima podnio je Osnovnom državnom tužilaštvu Bijelo Polje krivičnu prijavu protiv službenika N. M ., nekadašnjeg rukovodioca Područne jedinice Mojkovac.

Naime, kako su pojasnili, postoji osnova sumnje da je N. M., kao službeno lice, kršenjem zakona i propisa nesavjesno postupao u vršenju službe, svjestan svog djela čije je izvršenje htio i tom prilikom nanio veću štetu državi.

“Nakon što je komisija Uprave za gazdovanje šumama i lovištima obišla detaljno lokalitet Palješka gora i evidentirala bespravne sječe i druge nepravilnosti, utvrđeno je da je imenovani upotrebio šumski žig u ovoj Gazdinskoj jedinici, a da taj šumski žig nikada nije evidentiran da je zadužen u Područnoj jedinici Mojkovac, a da ga je isti donio iz Bijelog Polja i da se pomenuti čekić nigdje ne pojavljuje u zapisnicima i knjigama panjeva”, naveli su iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima u saopštenju za medije.

Iz tih razloga, iz Uprave su kazali da je podnijeta krivična prijava protiv istog Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju.

“Očekujemo da će nadležno tužilaštvo hitno reagovati po našoj prijavi”, poručuju.