Kotor bogatim muzičkim programom nastavlja da privlači goste, doček 2025. godine uz Zabranjeno pušenje

Kotor bogatim muzičkim programom nastavlja da privlači goste, doček 2025. godine uz Zabranjeno pušenje

U Turističkoj organizaciji Kotor su zadovoljni kako protiče kompletna turistička godina u Kotoru. Direktor TO Kotor, Jovan Ristić ističe da posebno ohrabruju rezultati i brojke koje dobijaju iz nedjelje u nedjelju.

“Očekujemo i do kraja septembra, ali i u oktobru da imamo jako dobre rezultate. Očekujemo i veliki broj izletnika, kojih u ovom periodu imamo možda i u najvećem broju. Muzički program koji smo pripremili za jesen i zimu nas ohrabruje da ćemo imati dobre rezultate i da ćemo cijelu godinu zaokružiti sa lijepim vijestima i informacijama,” naveo je Ristić.

Kvalitetan muzički program građane i mnogobrojne posjetioce očekuje već ovog vikenda kada će biti upriličena manifestacija Farewell to Summer, Welcome Autumn Concerts kojom se u Kotoru obilježav kraj ljetnje i početak jesenje sezone.

“Već za vikend 27. septembra od 21 čas na glavnom gradskom trgu kao predgrupa nastupa sjajni crnogorski bend “Milky Wave”, a nakon njih po prvi put u Kotoru nastupa bend “Letu štuke”. U subotu, 28. septembra takođe na glavnom gradskom trgu nastupa bend iz Podgorice “NeonoeN”, a nakon njih “Bajaga i instruktori”. Mi smo praktično na samom početku njihove jugoslovenske turneje i naša publika ima tu čast da prisustvuje jednom od prvih koncerata povodom obilježavanja 40 godina karijere benda,” naveo je direktor TO Kotor.

Kvalitetan muzički program pripremljen je i za proslavu Dana Opštine Kotor.

“Na Dan Opštine 21. novembra ćemo imati tribute bend Leona Lasića posvećen Oliveru Dragojeviću, program je nazvan “Morskom Vuku” koji smo trebali da imamo u sklopu niza koncerata koje smo trebali da imamo povodom kraja ljetnje i početka jesenje sezone, a odložili smo ga za ovaj novi datum. Veče nakon, 22. novembra, imamo koncert Aleksandre Radović takođe na Trgu od oružja,” najavio je Ristić.

Kotor će biti atraktivna turistička destinacija i epicentar dobrog provoda i tokom zimskih mjeseci zahvaljujući drugom izdanju Kotor Winter Festa. Osim bazara na rivi, novogodišnjih kućica i stalnog muzičkog programa, zimski festival je ovog puta obogaćen sa dodatnim sadržajima poput predstava, izložbi i drugih različitih kulturnih dešavanja.

“Ove godine, kao i prošle, počinjemo 1. decembra, a završavamo 1. februara. Što se tiče samog novogodišnjeg programa uveče 30. decembra po prvi put u Kotoru imamo nastup Dejana Petrovića i njegov Big Band, 31. decembra za doček imamo Zabranjeno pušenje sa Sejom Sexonom, 1. januara Dubiozu kolektiv, a 2. januara Parni valjak ima crnogorsku premijeru sa novim pjevačem. Ovi bendovi su okosnica svake od četiri večeri, a uz njih ćemo imati i crnogorske bendove i jedan sjajan provod,” naveo je Ristić.

Iz TO Kotor najavljuju i poseban program za djecu, te će tako 30. decembra ujutro biti upriličena Dječja Nova godina uz Djeda Mraza i paketiće na glavnom gradskom trgu.

“Kotor iz godine u godinu raste po broju gostiju koji borave u našem radu, ali i broju izletnika. Najave za naredni period su jako dobre, aranžmani za Novu godinu se već spremaju što nam stvarno pričinjava zadovoljstvo jer se sve više ljudi odlučuje da boravi u našem gradu. U perspektivi ćemo uz otvaranje novih objekata moći više da se bavimo stacionarnim turizmom i da smanjujemo broj gostiju kojj su u tranzitu,” podvukao je Ristić.