Konkurs za idejno arhitektonsko rješenje Centra za neonatologiju

Konkurs za idejno arhitektonsko rješenje Centra za neonatologiju

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine objavilo je nacionalni konkurs za idejno arhitektonsko rješenje Centra za neonatologiju u okviru Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

„Cilj konkursa je odabir najboljeg idejnog arhitektonskog rješenja za izgradnju modernog Centra za neonatologiju u Podgorici. Ovaj projekat je dio proširenja Instituta za bolesti djece (IBD), a obuhvataće i Banku humanog mlijeka, Pedijatriju i Centar za neonatologiju“, navodi se u saopštenju.

Kažu da će novi centar igrati ključnu ulogu u poboljšanju zdravstvenih usluga, nudeći savremene uslove za liječenje najmlađih. „Učesnici konkursa treba da osmisle rješenje koje će se harmonično uklopiti u postojeći kompleks KCCG i istovremeno unijeti novu energiju i funkcionalnost u prostor“, dodaje ministarstvo.

Konkurs je otvoren za sve pojedince i timove sa prebivalištem ili sjedištem na teritoriji Crne Gore. Ključno je da barem jedan od autora prijavljenog rada bude licencirani arhitekta. Učesnici su ohrabreni da angažuju stručnjake iz različitih oblasti kako bi njihova rješenja bila što kompletnija i inovativnija.

Svi zainteresovani mogu postavljati pitanja do 28. juna. Odgovori će biti objavljeni do 12. jula, na zvaničnoj internet stranici konkursa. Pitanja se mogu slati na adresu: [email protected] .

„Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Crne Gore poziva sve kreativne arhitekte da učestvuju u ovom važnom konkursu. Vaša inovativna rješenja doprinijeće razvoju KCCG i pružiti nove mogućnosti za unapređenje zdravstvene zaštite u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju.