Kolašin: Mladi aktivisti pomažu zajednici, cilj “transformisanje” školske svakodnevice

Kolašin: Mladi aktivisti pomažu zajednici, cilj “transformisanje” školske svakodnevice

“Igre bez granica”, okupile su minulih dana na desetine đaka, koji su se takmičili u odbojci, fudbalu, košarci…

Mladi aktivisti u Kolašinu su, uz mentorstvo NVO Felis lynx i podršku kroz Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), u svom gradu osmislili su niz aktivnost, čiji je cilj “transformisanje” školske svakodnevice, pokazivanje brige o zajednici, ali i promocija sportskih aktivnosti i kvalitetno provedenog slobodnog vremena…

“Školski čir” je jedna od ideja finansiranh kroz ReLOaD, koja je omogućuti učenicima prostor za odmor, igru i kreativnu dokolicu. To podrzumijeva i uređenje prostora u školskoj zgradi ili dvorištu za zajedniče aktivnosti, druženje, razmjenu iskustava u vrijeme kada se “gube” časovi.

“Igre bez granica”, okupule su minulih dana na desetine đaka, koji su se takmičili u odbojci, fudbalu, košarci… To je bila i prilika, objašnjavaju iz NVO, koja je mentor mladim aktivistima, da se promoviše sport i važnosti bavljenja fizičkom aktivnošću , kroz organizaciju sportskih igara.

Kroz realizaciju ideje “Unaprjeđene sportskog penjanja u Kolašinu” adaptiran je i poligon u Mušovića Rijeci, a NVO Felis Iynx, svim zainteresovanima kao i predstavnicima demonstrirala je osnove sigurnog penjanja.

,,Za srećnu njušku“ je ideja koja će imati konkretne učinke u rješavanju jednog od kolašinskih problema. Cilj je pomoć napuštenim životinjama, kroz obezbjeđivanje utočišta i hrane, ali smanjenje rizika od napada pas …