Izbori u Andrijevici: U trci osam lista

Izbori u Andrijevici: U trci osam lista

Za lokalne izbore u Andrijevici, zakazane za 2. jun, liste je do isteka roka za njihovo podnošenje predalo osam partija i koalicija.

To je juče saopšteno iz Opštinske izborne komisije (OIK) Andrijevica.

U izbornoj trci učestvovaće Ujedinjena Crna Gora, čiji je nosilac liste predsjednik lokalnog odbora te stranke Milovan Dukić , Grupa građana “Za budućnost naše djece”, čiju listu predvodi Ivan Radojević , kao i Demokratska partija socijalista (DPS), na čijoj je listi prvi Srđan Mašović .

Listu je predala i koalicija “Za budućnost Andrijevice” – Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, Prava Crna Gora i Slobodna Crna Gora, koju predvodi Miodrag Čukić , kao i Grupa birača “Za bolji standard”, kod kojih je prvi na listi Veselin Radenović.

Socijalistička narodna partija (SNP) i Demokrate nastupiće pod sloganom “Odvažno, odlučno, odgovorno – Andrijevica se pita”, a predvodiće ih dosadašnji predsjednik Opštine Željko Ćulafić (SNP). Pokret Evropa sad (PES), koji predvodi poslanica te stranke Dragana Vučević , nastupiće pod sloganom “Nova šansa za Andrijevicu”. Listu je predao i Vasojevićki pokret “Ujedinjenje”, a predvodiće ih Vesko Raketić.

Vlada je uvela prinudnu upravu u Andrijevici 17. aprila, nakon čega je šef države Jakov Milatović raspisao izbore.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) nedavno je saopšteno da je u biračkom spisku za izbore u toj opštini 3.831 birač.

Član odbora povjerenika u Andrijevici Milorad Mojašević bio je tokom predaje liste PES-a za izbore u tom gradu uz nositeljku liste te stranke.

Njega je Vlada, u svojstvu građanina, imenovala u odbor povjerenika, koji će obavljati funkciju šavničkog parlamenta do konstituisanja njegovog novog saziva.

Mojašević je novinarki “Vijesti” kazao da ne smatra da time krši zakon i potvrdio da je član PES-a, ali je nakon pitanja da li je Vlada to znala kad ga je imenovala u odbor, rekao da “ne želi da daje nikakve izajve po tom pitanju”.

Jedan pravnik pojasnio je “Vijestima” da, što se tiče Zakona o izboru odbornika i poslanika, ne postoji ograničenje da član odbora povjerenika može biti i kandidat na izbornoj listi.

Iz koalicije SNP-a i Demokrata je rečeno da će se danas oglasiti povodom ovog slučaja.