Hitno izgraditi novi vrtić u Ulcinjskom polju

Hitno izgraditi novi vrtić u Ulcinjskom polju

Predsjednik Opštine Ulcinj Genci Nimanbegu i predsjednica Skupštine Opštine Ulcinj Ivana Popović primili su ministarku prosvjete, nauke i inovacija prof. dr Anđelu Jakšić-Stojanović sa kojom su razgovarali o izgradnji novih i renoviranju postojećih školskih i predškolskih ustanova iz nadležnosti tog Vladinog resora.

„Takođe, razgovarano je i o jačanju i intenziviranju saradnje između Opštine Ulcinj i Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija u oblasti modernizacije obrazovanja i drugih važnih pitanja. Prije svega dogovoreno je da se po hitnom postupku nađe privremeni objekat za smještaj djece predškolske ustanove „Solidarnost“ koja je u jako lošem stanju. Smještaj djece bio bi do brze izgradnje novog vrtića u Ulcinjskom polju, za šta već postoji kompletna dokumentacija“, piše u saopštenju iz kabineta Nimanbegua.

Dogovoreno je, navodi se dalje, da se zbog malog kapaciteta a velikog broja učenika u OŠ „Marko Nuculović“ u Štoju pokuša naći model proširenja kapaciteta i mogućnost izdvajanja odjeljenja za predškolsku ustanovu. Konstatovano je i da su za proširenje kapaciteta srednje škole „Bratstvo-jedinstvo“, sredstva predviđena kapitalnim budžetom.

„Razgovarano je i o renoviranju postojećeg objekta Muzičke škole i fiskulturne sale OŠ ‘Boško Strugar’, koja je u jakom lošem stanju. Dogovoreni su intenzivniji sastanci kako bi novu školsku godinu dočekali što spremniji. Ministarka je kazala da će Ministarstvo snažno podržati svaku školsku ustanovu i da đaci neće dugo čekati“, piše na kraju saopštenja.