Glavni grad: Uskoro će biti završena izgradnja novog parka u Bloku VI

Glavni grad: Uskoro će biti završena izgradnja novog parka u Bloku VI

Izgradnja novog parka u Bloku VI u Podgoricu, na uglu bulevara Mihajla Lalića i ulice Meše Selimovića, koja je započeta sredinom marta biće završena u narednim danima, saopšteno je iz Glavnog grada.

„Značajno smo unaprijedili stanje javnih površina u gradu i sigurna sam da će novi park u Bloku VI biti mjesto okupljanja naših sugrađana svih uzrasta. Park se prostire na oko četiri hiljade kvadrata, a osim ambijentalnog uređenja, do skoro veoma zapuštene površine, novi park će biti upotpunjen sa dječijim igralištem, stazama za šetnju i sadržajima za rekreativce”, kazala je gradonačelnica Podgorice Olivera Injac.

U saopštenju se navodi da će novi park zamijeniti nekad zapuštenu zelenu površinu koja je često bila na meti napada vandala.

„Osim redovnih održavanja, gradska preduzeća vrijedno rade na stvaranju nove vrijednosti za građane, kako kroz izgradnju novih parkova, saobraćajnica, ali i kroz pripremne radove za značajne infrastrukturne projekte koji nas očekuju u narednom periodu“, kazala je Injac.

Radove na izgradnji parka izvodi gradsko preduzeće Zelenilo, a uz pomoć Komunalnih usluga i Agencije za stanovanje, navodi se u saopštenju.