GI 21. maj: Napori Mandića usmjereni na podrivanje evroatlantske orijentacije Crne Gore

GI 21. maj: Napori Mandića usmjereni na podrivanje evroatlantske orijentacije Crne Gore

Građanska inicijativa 21. maj saopštila je danas da su svi napori predsjednika Skupštine Crne Gore i lidera Nove srpske demokratije (NSD) Andrije Mandića usmjereni na podrivanje evroatlantske orijentacije Crne Gore, kao i sekularnog, antifašističkog i građanskog društva.

Oni u saopštenju Mandića nazivaju „batlerom“ predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i „vlastoljubivim manilulatorom“.

„Nedavno je glavni Vučićev batler ushićeno najavio izgradnju replike Aleksandrove kapele na Lovćenu. Ovaj vlastoljubivi manipulator, iako zna da je kapela velikosrpska utopija, smišljanjem provokativnih inicijativa pokušava da bagateliše bilo kakvu proevropsku ili trezvenu državnu politiku. Dok deklarativno diže ruku za IBAR svi njegovi napori su usmjereni na podrivanje evroatlantske orijentacije Crne Gore, kao i sekularnog, antifašističkog i građanskog društva“, ističe se u saopštenju GI 21. maj.

Oni su dodali da pritom, Mandićeva „palanačka perfidnost uvezana sa petokolonaštvom zaslužuje osvrt samo u mjeri u kojoj se to tiče kapitulantskog Spajića i ostalih konstituenata zarobljene vlade“.

„To što su se beogradski politički agenti u susret tzv. rekonstrukciji vlade raspojasali poput vašarskih starleta samo je ilustracija propale ‘proevropske, građanske i državotvorne politike’ PESa. Ali, kakav god bio epilog u vezi revizije Spajićeve atrofirane izvršne vlasti jedno je ipak sigurno. Sve će se to srušiti poput kule od karata“, kazali su iz GI 21. maj.