Đeljošaj predvodi delegaciju u zvaničnoj posjeti Vašingtonu

Đeljošaj predvodi delegaciju u zvaničnoj posjeti Vašingtonu

Ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj, sjutra će u ime Vlade i države potpisati Memorandum o razumijevanju između crnogorske i Vlade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) o ekonomskoj saradnji.

Memorandum će u ime Vlade SAD-a potpisati podsekretar za ekonomski rast, energetiku i životnu sredinu, Hose V. Fernandez.

U delagaciji koju predvodi Đeljošaj su i ministar energetike Saša Mujović, ministar pomorstva Filip Radulović, ministar javne uprave Marash Dukaj, kao i ministar rudarstva, nafte i gasa Admir Šahmanović.

U susret zvaničnoj posjeti Vašingtonu, Đeljošaj je kazao da će potpisivanje Memoranduma o razumijevanju doprinijeti kreiranju jake osnove buduće ekonomske saradnje i realizacije zajedničkih projekata od obostranog interesa.

„Memorandum predstavlja i temelj prozapadnog i evroatlantskog kursa Crne Gore i zaista sam ponosan što sam upravo ja dobio priliku da, slijedeći najbolje američke i demokratske vrijednosti, zapečatim zapadni pravac naše zemlje“ , naveo je Đeljošaj.

On je naveo da će datum 21. oktobar ove godine „zauvijek institucionalizovati odnose SAD-a i Crne Gore u oblasti ekonomije, investicija, projekata, turizma, tehnologije, infrastrukture, kao i potvrditi iskreno partnerstvo i savezništvo između naših zemalja“.