Djeca iz VJ „Dragan Radulović“ donirala igračke Dječijem domu „Mladost“ u Bijeloj

Djeca iz VJ „Dragan Radulović“ donirala igračke Dječijem domu „Mladost“ u Bijeloj

Djeca starije vrtićke grupe iz vaspitne jedinice „Dragan Radulović“, zajedno sa svojim roditeljima, vaspitačicama i asistentkinjom, organizovala su humanitarnu akciju, u okviru koje su donirali igračke svojim vršnjacima iz Dječijeg doma „Mladost“ u Bijeloj, saopšteno je iz Javne predškosle ustanove (JPU) „Đina Vrbica“.

Oni su pojasnili da akcija „Srce se nema da se ima, srce se ima da ga daješ svima“ simbolizuje snagu zajedništva i empatije među najmlađima, podstičući ih da svoju ljubav i radost dijele s drugima.

„Svako dijete je poput zvijezde na nebu – sjajno, jedinstveno i puno snova. Kroz igru, mjesto gdje mašta ne poznaje granice, djeca su naučila važne životne lekcije o hrabrosti, prijateljstvu i solidarnosti. Ova akcija je samo dio našeg putovanja ka sreći, gdje učimo o ljubavi i saosjećanju prema drugarima koji nisu imali sreću da odrastaju u roditeljskom domu“, navodi se u saopštenju.

Iz JPU „Đina Vrbica“ su se zahvalili roditeljima, koji su se i ovoga puta nesebično angažovali kako bi podržali ovu humanitarnu akciju.

„Njihova spremnost da budu partneri u realizaciji ove i mnogih prethodnih aktivnosti ističe se kao važan doprinos u vaspitanju djece o važnosti solidarnosti i društvene odgovornosti“, navodi se u saopštenju.

Učesnici akcije bila su su djeca Starije vrtićke grupe 1, vaspitačice: Milka Filipović, Ranka Mašanović, Biljana Miljanić, Neda Grujičić i asistentkinja Marica Vujošević.