Dio ulice kralja Petra I u Pljevljima preimenovan u ulicu Vukomana Tešovića

Dio ulice kralja Petra I u Pljevljima preimenovan u ulicu Vukomana Tešovića

Lijevi krak Ulice Kralja Petra I između ulica Omladinska i Velimira Jakića od danas nosi ime Vukomana Vula Tešovića, koji je poginuo 11. maja 1999. na Kosovu na granici sa Albanijom.

U prisustvu rodbine i građana tablu sa imenom Vukomana Vula Tešovića, otkrio je predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš.

„Pljevlja su danas dobila ulicu još jednog besmrtnog heroja Vukomana Vula Tešovića. Jedna od glavnih gradskih ulica dobila je ime po Vulu Tešoviću iz Brvenice mladom vojniku koji je herojski stradao na Kosovu i Metohiji na odsluženju redovnog vojnog roka. O tome kakav je Vule bio heroj najbolje govori to što je poslije odsluženog vojnog roka kao hrabar, sposoban i vispren mladić dobio produžetak služenja vojnog roka. Nažalost sa još 11 svojih saboraca je smrtno stradao“, rekao je Vraneš.

Prvi čovjek grada je istakao da je svaka žrtva velika i da nema razlike između heroja.

„Svi su heroji besmrtni i ime Vukomana Vula Tešovića biće vječno ispisano u najslavnije stranice istorije opštine Pljevlja“, rekao je gradonačenik Pljevalja.

Skupština opštine Pljevlja nedavno je prihvatila inicijativu da se lijevi krak Ulice kralja Petra I, preimenuje u ulicu Vukomana Tešovića.

Predlog da jedna ulica dobije njegovo ime podnijela je Mjesna zajednica Brvenica.

Preimenovana je i Ulica Tivatska u prigradskom naselju Komini u ulicu Branka Krvavca koji je kao pripadnik JNA stradao na dubrovačko hercegovačkom ratištu 23. oktobra 1991. godine.

Lokalni parlament Pljevlja je 11. juna 2024. usvojio odluku da se sadašnja Drvarska preimenuje u Ulicu kapetana Đurka Bojovića.

Bojović je bio kapetan Vojske Jugoslavije, koji je preminuo 2001. od posljedica ranjavanja tokom sukobima u okolini Bujanovca.