Crmničani najavili blokadu tunela Sozina na Dan državnosti

Crmničani najavili blokadu tunela Sozina na Dan državnosti

Uprava policije saopštila je da će, u skladu Zakonom o unutrašnjim poslovima, snimati javno okupljanje u Orahovu 13. jula, za kada je najavljena blokada puta Podgorica – Bar kroz tunel „Sozina“.

Okupljanje u subotu će se održati u terminu od 10 do 12 sati, a policija će događaj snimati od 9.45 sati do završetka skupa.

Naveli su i da će saobraćaj biti preusmjeren na regionalni put Virpazar – Sutorman – Bar i magistralni put Virpazar – Paštrovačka gora – Petrovac.

„Takođe, imajući u vidu da će se u cilju obilježavanja Dana državnosti Crne Gore, u narednim danima, 13, 14. i 15. jula, na teritoriji više gradova u Crnoj Gori, održati javni skupovi, priredbe i manifestacije različitog karaktera, policijski službenici će u skladu sa gore pomenutim članom Zakona o unutrašnjim poslovima, snimati one skupove za koje shodno bezbjednosnoj procjeni to bude neophodno, a sve u cilju održavanja stabilnog javnog reda i mira“, saopštila je policija.

Crmničani i ostali stanovnici Virpazara i okolnih sela ranije su najavili da će 13. jula, na Dan državnosti, blokirati tunel Sozina kako bi izvršili pritisak na poslanike, koji će uskoro glasati o predlogu dopune Zakona o putevima, koji predviđa besplatan prolazak kroz tunel za stanovnike barske opštine koji žive sjeverno od rampe.