Četiri kandidata u igri za direktora policije, odluka možda već sledeće nedjelje

Četiri kandidata u igri za direktora policije, odluka možda već sledeće nedjelje

Ko će biti novi direktor policije, umjesto Zorana Brđanina, moglo bi da bude poznato već sledeće nedjelje.

Naime, kako saznaje portal RTCG, u igru su četiri imena, i to: Petar Šestović, Vojo Dragović, Draško Radinović i Milutin Vasiljević.

Kako tvrdi isti izvor, Evropa sad i dalje insistira da Dragović bude novi direktor policije, a zeleno svjetlo dali bi i za Šestovića.

Presudom Upravnog suda Crne Gore od 7. novembra prošle godine, usvojen je tužbeni zahtjev Zorana Brđanina, tačnije poništeno rješenje o prestanku njehovog mandata na čelu Uprave policije, sa kojeg je smijenjen.

Dotadašnji vršilac dužnosti direktora policije Nikola Terzić 11. decembra predao je dužnost Brđaninu.

Odbor za bezbjednost i odbranu Skupštine 21. decembra prošle godine, međutim, nije usvojio dva izvještaja direktora Uprave policije Brđanina.

Odbor je razmatrao izvještaje za period od 1. januara do 15. maja i od 15. maja do 23. novembra prošle godine.

Prema Zakonu o unutrašnjim poslovima, u slučaju da Odbor odbije izvještaj, ministra unutrašnjih poslova, u ovom slučaju Danilo Šaranović, može pokrenuti proceduru razrješenja direktora policije.

On je to i najavio, ali je, u međuvremenu, došlo do neslaganja po pitanju budućeg čelnika UP između Pokreta Evropa sad i Demokratske Crne Gore.

S obzirom na to da premijer Milojko Spajić neće prisustvovati sjednici Vlade u četvrtak, odluka o novom čelnicu policije, vjerovatno, tada neće biti zvanično verifikovana, ali bi mogao biti postignut usmeni dogovor.