Čestitke povodom Dana opštine Kolašin

Čestitke povodom Dana opštine Kolašin

Kolašin slavi dan opštine 28. avgusta.

Povodom toga stigle su čestitke od političara i partija.

Potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić čestitao je Dan opštine Kolašin, predsjedniku Opštine Petku Bakiću, predsjedniku Skupštine opštine Vasiliju Bulatoviću, kao i svim građankama i građanima Kolašina, saopšteno je iz njegovog kabineta.

„Istorija Kolašina, simbola crnogorskog duha, ispisana je herojskim borbama i pobjedama, a današnji dan je potvrda vaše snage, zajedništva, međusobnog povjerenja i solidarnosti, čime ste očuvali vašu slobodu i identitet“, naveo je.

Kazao je da danas, opština Kolašin kao tačka spajanja tradicije i savremenih izazova, nesumnjivo predstavlja jednu od najposjećenijih turističkih destinacija, „a čemu srdačnost i gostoljubivost svakog Kolašinca daju veliki doprinos“.

„Biogradska gora – biser evropske prirodne baštine, netaknuta priroda i nesvakidašnji pejzaži čine Kolašin jednim od centara crnogorskog turizma. Koristim priliku da vam još jednom čestitam Dan opštine, uz iskrene želje za daljim progresom i uvjerenje da će marljiv i predan rad rezultirati napretkom i prosperitetom Kolašina. Srećan vam Dan opštine“, zaključio je.

Ministar javne uprave, Maraš Dukaj, čestitao je Dan opštine Kolašin, predsjedniku Opštine Kolašin, Petku Bakiću i predsjedniku Skupštine opštine Kolašin, Vasiliju Bulatoviću.

“U ime Ministarstva javne uprave i u svoje lično ime koristim priliku da vama, građankama i građanima Kolašina uputim najsrdačnije čestitke povodom 28. avgusta, Dana opštine. Kolašin je zbog svojih prirodnih ljepota i atraktivne turističke ponude primamljiv kako stanovnicima Crne Gore, tako i turistima iz cijelog svijeta. Vjerujem, da će lokalna samouprava uvidjeti potencijale i na pravi način ih valorizovati, te tako biti primjer i ostalim lokalnim samoupravama, da se i na sjeveru Crne Gore može graditi bolji život za sve građane“, rekao je Dukaj.

„Ministarstvo javne uprave nastavlja sa podrškom Opštini Kolašin u pogledu uspostavljanja servisno orjentisane uprave, sa nadom da će se na taj način omogućiti transparentno i kvalitetno pružanje usluga građanima. Još jednom čestitam Dan opštine, uz najbolje želje vama, kao i svim građankama i građanima Kolašina“, kazao je Dukaj.

Stranka evropskog progresa (SEP) čestitala je Dan opštine Kolašin i saopštila da je Kolašin primjer kako se planovi odgovornih političara pretvaraju u djela.

„Građankama i građanima Kolašina, Stranka evropskog progresa čestita Dan opštine. Danas kad se Kolašin pozicionira kao središte planinskog i zimskog turizma u Crnoj Gori i šire, prisjetimo se ne tako davnog vremena kada smo predano radili i učinili da bude sredina sa mogućnostima dinamičnog razvoja“, navodi se u čestitki.

Kazali su da, ne zbog političkog marketinga – već zbog činjenica, napominju da je za vrijeme Vlade koju je predvodio Duško Marković, početkom 2019. godine, otvoren Ski centar Kolašin1600 „kao generator turističkog i ekonomskog preobražaja kolašinske opštine i sjevera Crne Gore“.

„Valorizacija izuzetnih prirodnih vrijednosti Kolašina podstaknuta je upravo u tom periodu kroz dinamičnu izgradnju infastrukture: put Lubnice – Jezerine sa tunelom kroz Bjelasicu, kilometri pristupnih puteva i skijaških staza na Ski centrima Kolašin, uz izgradnju desetak hotela i brojnih smještajnih kapaciteta sa multiplikativnim efektima. Sve to učinilo je da je Kolašin primamljiva destinacija za ulaganja, sa punim razvojnim zamahom“, rekli su iz SEP-a.

Kolašin je primjer kako se planovi odgovornih političara pretvaraju u djela

Građankama i građanima Kolašina, #StrankaEvropskogProgresa čestita Dan opštine.

Danas kada se #Kolašin pozicionira kao središte planinskog i zimskog turizma u Crnoj Gori i šire, prisjetimo se ne tako… pic.twitter.com/IgfzJ1WYtd

„Potvđujući dosljednost politike koja je ulagala i gradila, i danas jasno saopštavamo da riječi i planove pretvaramo u djela. Stranka evropskog progresa kao politička snaga u usponu, držaće se principa i uvjerenja da se samo djelima mjere vrijednosti. Vrijeme pred nama pokazaće da ćemo participirati u stvaranju uslova za život po evropskim standardima kako u Kolašinu tako i cijeloj Crnoj Gori. U to ime još jednom čestitamo Dan opštine Kolašin“, zaključuje se u čestitki.