Čarapić: Grupa „pristojnih“ građana da sve svoje tvrdnje protiv mene dokažu nadležnima, Milatović jedan od nalogodavaca

Čarapić: Grupa „pristojnih“ građana da sve svoje tvrdnje protiv mene dokažu nadležnima, Milatović jedan od nalogodavaca

Poslanik PES-a Vasilije Čarapić saopštio je da je odlučio da grupi „pristojnih“ građana, koja je odlučila da protiv njega vodi ad hominem negativnu kampanju zasnovanu na neistinama, pruži priliku da sve svoje tvrdnje dokažu u skladu sa osnovnim postulatima našeg pravnog sistema.

„Sve optužbe koje iznose na moj račun će moći da dokažu pred nadležnim sudskim instancama pa će javnost moći da se odredi o tim navodima shodno rezultatu tog postupka. Prizemne uvrede, etiketiranje po društvenim mrežama i širenje lažnih narativa su oznake destruktivne negativne kampanje, koja obično označava nedostatak adekvatne argumentacije ili smislene platforme koja bi mogla da parira platformi oponenta. Dakle, kada neko nema ideju kako da pobijedi na fer način a ne želi da odustane, on postaje najgora verzija sebe i kroz destruktivno djelovanje pokušava nekoga drugog da unizi. To je sve sem PRISTOJNO (da ne bude zabune – ovdje apsolutno aludiram na Milatovića kao jednog od nalogodavaca kampanje) i ovo pokazuje slabost naše političke konkurencije koja se nada da će ovakvim radnjama izazvati apstinenciju. Međutim, jedna velika lekcija kako u politici a tako i u životu (jer za mnoge od nas politika nije sve što imamo u životu) je da svaka destrukcija na kraju uvijek dovodi do samodestrukcije, što će se veoma brzo i pokazati“, saopštio je on.

Zaključno, Čarapić želi svima da poruči da ima veliku energiju da doprinese da se naše društvo pomjeri sa mrtve tačke i krene naprijed u bolju budućnost…

„…a toj energiji je ravnopravna i moja nepokolebljivost jer sam samostalna i nezavisna osoba koja je svjesna svog znanja i svoje vrijednosti. Tim kom pripadam je takođe satkan od ljudi sličnog karaktera i uvjeren sam da ćemo još jednom pokazati da smo jači od brloga u koji pokušavaju da nas uvuku oni koji nisu pokazali ništa onda kada su imali priliku“, zaključio je Čarapić na Fejsbuku.