Borovinić Bojović: O ljepotama Žabljaka govori dovoljno što je NP Durmitor na UNESKO-voj listi

Borovinić Bojović: O ljepotama Žabljaka govori dovoljno što je NP Durmitor na UNESKO-voj listi

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Podgorice Jelena Borovinić Bojović kazala je, u čestitki povodom Dana opštine Žabljak, da o ljepotama tog grada dovoljno govori činjenica da je u njegovom jezgru najposjećeniji nacionalni park u Crnoj Gori, koji je zavrijedio da bude i na UNESKO-voj listi svjetske kulturne i prirodne baštine.

„Svim građanima čestitam 17. septembar, Dan opštine“, rekla je Borovinić Bojović.

Ona je, navodi se, uputila telegram čestitke predsjedniku Skupštine Opštine Žabljak Ivanu Popoviću i predsjedniku Opštine Žabljak Radošu Žugiću.

„Vama lično, svim ostalim članovima rukovodstva, odbornicima i svim građanima Žabljaka čestitam Dan opštine. Septembar je mjesec kada se Žabljačani sa razlogom osjećaju ponosno, budući da proslavljaju 9. septembar, Dan Nacionalnog parka Durmitor, a danas i Dan opštine“, stoji u čestitki.

Pored ovog prirodnog bogatstva, navela je ona, Žabljačani se mogu ponositi doprinosom koji su nesebično dali u cilju očuvanja tradicionalnih crnogorskih vrijednosti i borbi protiv fašizma.

„Sigurna sam da će, uz odgovorno rukovodstvo, Opština Žabljak i u narednom periodu biti prepoznatljiva po uspješnoj valorizaciji svih svojih prirodnih resursa i nastaviti da bude centar zimskog i ljetnjeg turizma, zahvaljujući kojem je i Crna Gora posebno vidljiva na međunarodnoj turističkoj mapi”, kazala je Borovinić Bojović.