Bora Stanković u svojoj drami Koštana govori ,,o žalu za mladošću”, a Željko Ivanović u žalu za DPS-om pravi centralističku koaliciju!

Bora Stanković u svojoj drami Koštana govori ,,o žalu za mladošću”, a Željko Ivanović u žalu za DPS-om pravi centralističku koaliciju!

Koncern Vijesti, u svom po ko zna kojem neuspješnom političkom gambitu, pokušava da dođe do vlasti žrtvujući lake figure, juče Darka Pajovića, danas Jakova Milatovića i Dritana Abazovića.

Bora Stanković u svojoj drami Koštana govori ,,o žalu za mladošću”, a Željko Ivanović u žalu za DPS-om pravi Centralističku koaliciju.

Rušitelji vlasti u Podgorici okupljeni oko Jakova Milatovića, Ure, PzP-a i DPS-a svakim danom zatrpavaju javnost saopštenjima u kojima kritikuju aktuelne parlamentarnu većinu za, kako oni to ističu, nacionalno populističku politiku, a sebe proglašavaju za pristojnu Crnu Goru.

Svima je jasno da to nije pristojna Crne Gora već grupa populista koja priprema postizbornu koaliciju sa komitsko-nacionalistićkom grupacijom okupljenom oko DPS-a.

Nasuprot njima nalazi se aktuelna parlamentarna većina koja predstavlja odgovornu i pristojnu Crnu Goru jer je za kratko vrijeme povećala plate i penzije i podigla standard stanovništva, naročito onih najsiromašnijih, i odbacila politiku podjela na kojoj je bivši režim opstajao pune tri decenije.

U kritikama parlamentarne većine se posebno ističe Jakov Milatović koji dobijeni nadimak ,,slučajni predsjednik” u potpunosti opravdava. Saopštenja su postala toliko zlokobna, a što govori o tome da je ostao sam na dvoru, pošto ga je većina prijatelja i savjetnika napustilo.

Kao posledica toga što se poslije pada Đukanovića može sve da izgovori u medijima, našli smo se u jednom medijskom mutljagu jer su na sceni opet oni koji su i u vrijeme Mila Đukanovića lagali sa njegovih medija, a sada lažu iz nekih drugih, iz žute štampe, poput Željka Ivanovića, Tamare Nikčević, Andreja Nikoladisa, Ljubomira Filipovića, Darka Šukovića ..

Ta njihova medijska propaganda se sastoji u pokušaju da se predstavi neuspjehom to što su plate i penzije skočile više nego duplo, što je nezaposlenost na istorijskom minimumu, što Sudstvo i Tužilaštvo ne vode više Milivoje Katnić i Vesna Medenica, a policiju Veselin Veljović i Zoran Lazović.

Politički i moralni slom je kada predsjednik države prihvati ovakvu medijsku podršku i iznevjeri očekivanja svih onih preko 222 hiljade građana koji su mu dali glas na plebiscitarnom izjašnjavanju protiv Mila Đukanovića i režima koji je on personifikovao pune tri decenije, a koji je bio jedan od najrigidnijih režima na tlu Evrope.

Jedni od onih sa kojima Jakov Milatović želi da gradi ,,pristojnu Crnu Goru” nijesu mu dozvoljavali pola godine poslije lokalnih izbora da postane gradonačelnik Podgorice, drugi su sa DPS-om srušili 42. Vladu u kojoj je on bio ministra ekonomije, a treći su ga nazivali Trnovom Ružicom.

Na brodu Titanik koji ide na p(rev)aru ukrcavaju se gubitnici koje je koncern Vijesti unaprijed zrtvovao.

Oni su za zapovjednika broda postavili Luku Rakčeviću a Jakovu Milatoviću je dodijeljena uloga ,,malog od palube”.

Ovaj brod tumara bez kursa, prepun sujete i neispunjenih dječačkih snova i za njega nema luke spasa, jer poslije 29.septembra i fijaska na izborima u Podgorici svi će se razbježati sa njega.

Svi će se oni razbježati, ali Jakov Milatović, koji populistički napada Vladu i parlamentarnu većinu, moraće da se pogleda u ogledalo i pokaže da li je spreman da se odrekne svoje fotelje i da se na prijevremenim predsjedničkim izborima izmjeri i vidi koji broj građana, na teret kojih sada obnaša funkciju, bi ga opet glasao.