Bogdanović polao zahtjev Šaranoviću: Zatražio podatke o aktivnostima Specijalne antiterorističke jedinice

Bogdanović polao zahtjev Šaranoviću: Zatražio podatke o aktivnostima Specijalne antiterorističke jedinice

Boris Bogdanović, predsjednik Kluba poslanika Demokratske Crne Gore, poslao je zahtjev ministru unutrašnjih poslova Danilu Šaranoviću, tražeći podatke o aktivnostima Specijalne antiterorističke jedinice.

„Koristeći pravo koje imam kao poslanik Skupštine Crne Gore, ljubazno molim da mi dostavite sljedeće informacije i podatke:

– Da li je u zadnjih 10 godina bilo slučajeva angažovanja protivsnajperske zaštite Specijalne antiterorističke jedinice Uprave policije Crne Gore za potrebe bezbjednosti i zaštite domaćih štićenih ličnosti i, ako jeste, kada se to dešavalo, koliko puta i za potrebe kojih štićenih ličnosti u Crnoj Gori. Da li je navedena zaštita pružana prema procjeni ANB, zhtjevu šefa obezbjeđenja ili same štićene ličnosti?

– Da li je u zadnjih 10 godina bilo slučajeva angažovanja ronilačkog tima Specijalne antiterorističke jedinice za potrebe bezbjednosti i zaštite domaćih štićenih ličnosti i, ako jeste, kada se to dešavalo i za potrebe kojih štićenih ličnosti u Crnoj Gori? Da li je navedena zaštita pružana prema procjeni ANB, zhtjevu šefa obezbjeđenja ili same štićene ličnosti?

Molim vas da mi podatke dostavite hronološki i statistički po svakoj od domaćih štićenih ličnosti.

Zahtijevani podaci i informacije potrebni su mi za što uspješnije obavljanje poslaničke funkcije pa Vas molim da mi ih dostavite u što je moguće kraćem roku na adresu: Skupština CG, Klub poslanika Demokrata, za predsjednika Kluba – Borisa Bogdanovića“, navodi se u dopisu Bogdanovića.