Blečić: Dogodio se INCIDENT u zaseoku Lipa, mještani provocirali vatrogasce dok su gasili požar

Blečić: Dogodio se INCIDENT u zaseoku Lipa, mještani provocirali vatrogasce dok su gasili požar

Uzetskom selu Orasi, u zaseoku Lipa, gdje je danima aktivan požar, sinoć se dogodio incident u kojem je, kako je v.d. komandira Službe zaštite i spašavanja Podgorice Zdravko Blečić saopštio Portalu Analitika, nekoliko mještana provociralo vatrogasce.

On je istakao i Ida je na teren izlazila i policija.

„Već četvrti dan gasimo požar u selu Ora. Nekoliko mještana je provociralo vatrogasce dok su bili na zadatku i oni su pozvali policiju. Neko od mještana je zaustavio policiju kad je krenula na lice mjesta“, ispričao je Blečić Analitici.

Ističe da je vatrogasno vozilo bilo postavljeno na najboljoj poziciji i pojasnio da se radi o terenju koji je teže pristupačan.

„To nije terotorija đe pomožemo da manevrišemo našim vozilima. Mogli smo da ih pozicioniramo na jednu lokaciju i odatle da intervenišemo u zeseoku Lipa, gdje smo i bili. Teren je takav da po njemu ne možemo da šetamo kao po korzu, već smo prinuđeni da sa jedne lokacije djelujemo“, rekao je Blečić.

Napominje i da većina mještana u selu Orasi pomaže vatrogascima prilikom gašenja požara.

„Ljudi nose naprtnjače, gase na svim pozicijama. Svaka kuća je odbranjena, zato ne znam zašto se to sinoć dogodilo. Moje kolege su me obavijestile da su napadnuti od strane nekolicine mještana, dok za razliku od njih većina ih je sa nama već četvrti dan, što je za veliku pohvalu. Brane objekte, sarađuju sa vatrogascima i obezbjeđuju svu logistiku“ , dodao je on.

Kaže i da je povodom incidenta uzeo izjave od dvojice vatrogasaca i poručio da će javnost podrobnije biti o svemu obaviještena uskoro.