Bar: Raičević primio profesoricu koja je pomogla kada je učenik povrijeđen nožem ispred gimnazije

Bar: Raičević primio profesoricu koja je pomogla kada je učenik povrijeđen nožem ispred gimnazije

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević, upriličio je prijem za Milenu Bajagić, profesoricu biologije u Gimnaziji „Niko Rolović“ koja je priskočila u pomoć kada je ispred škole došlo do incidenta u kojem je učenik zadobio teške povrede nožem.

Kako su saopštili iz te loklane uprave, Raičević je izrazio duboko poštovanje i zahvalnost za izvanredan, čojski, čin hrabrosti i humanosti profesorice koja je svojom brzom reakcijom i prisebnošću pružila povrijeđenom učeniku prvu pomoć, dok se čekao dolazak medicinskog tima.

„Raičević je naglasio zabrinutost zbog ovakvih dešavanja u našem okruženju ali i dodao da raduje činjenica da su upravo đaci na najbolji mogući način iskazali zahvalnost profesorici. Koliko god riječi da upotrijebimo i što god da uradimo nedovoljno je da se adekvatno zahvalimo, kazao je on, i dodao da je takav gest mladih možda i najbolja zahvala, što potvrđuje da mlade generacije znaju kako da prepoznaju i pruže otpor nasilju i agresiji“, piše u saopštenju.

Kako su naveli, profesorica je poručila da je za povrijeđenog učenika u tim trenucima dala sve od sebe, i više od toga, te da su to sve njena djeca i kada su dobri i kada griješe, te su Raičević i Bajagić zajednički izrazili želju za brz oporavak povrijeđenog učenika.

Učenici barske Gimnazije prošle nedjelje su se u holu škole zahvalili profesorici Bajagić sa porukom „Vaše srce je jače od bilo kakve pesnice“ i odali joj počast zajedničim aplauzom u holu te škole.

Na današnjem prijemu, zaključili su, je obostrano istaknuta neophodnost ranog prepoznavanja društvenih anomalija i adekvatne reakcije na problem vršnjačkog nasilja kako bi se društvo i sistem mogli razvijati na zdravim osnovama.

Podjetili su da je Bajagić u izuzetno teškoj i opasnoj situaciji, pokazala izvanrednu hrabrost, humanost i nesebičnost i priskočila u pomoć učeniku.