Bajčetić: Aerodrom u Golubovcima ove godine imaće rekordan promet i vezu sa 45 destinacija

Bajčetić: Aerodrom u Golubovcima ove godine imaće rekordan promet i vezu sa 45 destinacija

Podgorički aerodrom ove godine imaće rekordan promet i povezanost sa čak 45 destinacija, saopštili su za Gradsku iz Aerodroma Crne Gore. Napominju da sezonskih radnika ima dovoljno, a građane pozivaju na strpljenje zbog gužvi koje će uslijediti u ljetnjoj sezoni zbog povećanog broja letova i, kako kažu, skromnih kapaciteta terminalne zgrade. Kada je riječ o tivatskom aerodromu, iz ACG poručuju da su popravili krov i sistem za klimatizaciju.

“Podgorički aerodrom je od januara do aprila, opslužio 45 odsto više putnika u odnosu na isti period rekordne 2019. godine”, kazao je za Gradsku član Odbora direktora Aerodroma Nikola Bajčetić.

“Svi dosadašnji pokazatelji od početka godine, govore nam da ćemo imati rekordnu turističku sezonu. Naravno, u avijaciji ljetnja turistička sezona počinje 31. marta. Moram da istaklnem da ćemo ove godine u Podgorici imati povezanost sa 45 destinacija“ , navodi Bajčetić.

Ističe da se gužve stvaraju zbog nedovoljnih prostornih kapaciteta terminalne zgrade, koju, kaže, “pod hitno treba proširiti”.

„Te gužve ne mogu biti glavni indikatori i izgovor za nervozu i nezadovoljstvo iz prostog razloga što je aerodrom projektovan za 600 putnika u odlasku i dolasku, a mi opslužujemo do 1300 tokom ljetnje turističke sezone“, dodaje Bajčetić.

Slike havarija na tivatskom aerodromu koje su preplavile medije kako u zemlji tako u regionu tokom prošle godine, ove će izostati, tvrdi Bajčetić.

„Zimsku sezonu smo iskoristili da sanirano krov i da značajno unaprijedimo klimatizaciju. Spremno smo ušli u ljetnju turističku sezonu. Takođe, osposobili smo Terminal 2 pa će putnici biti znatno rasterećeniji“, kazao je Bajčetić.

Najpopularnije destinacije među građanima Podgorice su Beograd, Istanbul, Beč i London. Bajčetić je istakao da su lou kost kompanije vratile letove ka Podgorici.