Babović: Preokret se zalaže za postavljanje 20 javnih česmi širom Podgorice

Babović: Preokret se zalaže za postavljanje 20 javnih česmi širom Podgorice

Preokret se zalaže za postavljanje 20 tipskih javnih česmi širom Podgorice, koje će zadovoljiti savremene standarde i funkcionalnost, kao i doprinositi urbanom identitetu grada, saopštila je Snežana Babović, kandidatkinja za odbornicu na listi „Preokret – Ovako više ne može – Srđan Perić“.

Kazala je da će ovaj projekat omogućiti besplatan pristup pitkoj vodi za građane i turiste, posebno važan u ljetnim mjesecima kad je neophodno obezbijediti lako dostupna mjesta za osvježenje.

„Na ovaj način se istovremeno smanjuje upotreba flaširane vode, čime se doprinosi smanjenju plastičnog otpada i zaštiti životne sredine“, dodala je Babović.

Kazala je da će svaka česma biti dizajnirana s posebnim fokusom na estetiku, praktičnost i održivost, osiguravajući dugotrajnu upotrebu i jednostavno održavanje.

Posebna pažnja, kaže Babović, će biti posvećena tome da česme budu prilagođene osobama sa invaliditetom, kao i ljubimcima.

„Ovaj projekt će biti realizovan kroz javnu raspravu kako bi se osiguralo da odabrani model česme bude ne samo funkcionalan, već i prepoznatljiv simbol grada. Dizajn bi trebao reflektovati identitet Podgorice, uzimajući u obzir primjere iz drugih evropskih gradova u kojima su javne česme dio novih urbanih simbola“, zaključuje Babović.