Američka ambasada donirala Vrhovnom sudu opremu za medijsku salu

Američka ambasada donirala Vrhovnom sudu opremu za medijsku salu

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država je, kroz Biro za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i sprovođenje zakona (kancelarija INL), donirala opremu za medijsku salu Vrhovnom sudu Crne Gore.

Oprema, vrijedna 148,5 hiljada eura, namijenjena je za održavanje konferencija i aktivnosti za odnose sa javnošću sa ciljem unaprjeđenja komunikacionih sposobnosti Vrhovnog suda i transparentnosti pravosuđa.

“Želim da zahvalim na podršci koju imamo od vas, kao partnera, i na tome što ste upravo nas prepoznali kao važnog nosioca ove vrijedne donacije. Nadamo se da će se saradnja nastaviti i da ćemo i ubuduće imati zajedničke uspješne projekte koji će doprinijeti jačanju naše institucije ”, kazala je vršiteljka dužnosti predsjednice Vrhovnog sudar Vesna Vučković nakon potpisivanja Pisma o donaciji sa ambasadorkom SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

“Sjedinjene Države godinama ulažu u razvoj pravosudnih institucija u Crnoj Gori i ovom donacijom želimo da pomognemo Vrhovnom sudu da poboljša kapacitete u oblasti odnosa s javnošću i povećamo transparentnost pravosuđa “, kazala je ambasadorka Rajnke.

Medijska sala će se koristiti za razne aktivnosti, uključujući audio-vizuelno snimanje sastanaka, opšte sjednice sudija Vrhovnog suda, konferencije za medije, snimanje izjava za medije i slično. Ukupna vrijednost donacije je 159.619,35 dolara, odnosno 148.446,00 eura.

Vlada Sjedinjenih Država, kroz Biro za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i sprovođenje zakona (kancelarija INL), donirala je opremu na osnovu prethodno potpisanog Sporazuma o saradnji između Vlade SAD i Vlade Crne Gore.