Advokati Mila Božovića spremaju žalbu na rješenje o pritvoru

Advokati Mila Božovića spremaju žalbu na rješenje o pritvoru

Odbrana predsjednika Opštine Budva Mila Božovića predaće danas žalbu na rješenje kojim mu je određen pritvor do 30 dana. Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio je sinoć pritvor do 30 dana Božoviću. Žalba će, biti predata vijeću Višeg suda.

Ranije juče, Božovićev advokat Miroje Jovanović rekao je nakon saslušanja Božovića da tužilaštvo nije predstavilo dokaze da je Božović počinio krivična djela za koja ga sumnjiče i da nema mjesta krivičnom progonu protiv njega. Jovanović je u četvrtak veče rekao da Božović optužbe odbacuje sa indignacijom i da vjeruje da se radi o politički motivisanom procesu.

Božović je uhapšen u četvrtak ujutru u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja.

„Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Goran Šćepanović odredio je pritvor do 30 dana Milu Božoviću zbog krivicnih djela stvaranje kriminalne organizacije – članstvo i tri krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke“, saopštila je sinoć za TVCG savjetnica za odnose s javnošću Višeg suda u Podgorici Marija Raković.

Prethodno je pritvor do 30 dana predložilo Specijalno državno tužilaštvo.

Božović je uhapšen u porodičnoj kući, a pretresen je i njegov kabinet u Opštini Budva.

Kako je u četvrtak saopštio portparol SDT-a i tužilac Vukas Radonjić, na teret mu se stavlja krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i tri krivična djela: neovlašćenja proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.