Abdić: Besplatnim javnim prevozom i nabavkom 40 novih autobusa riješićemo pitanje saobraćajnih gužvi

Abdić: Besplatnim javnim prevozom i nabavkom 40 novih autobusa riješićemo pitanje saobraćajnih gužvi

Jedan od ključnih problema sa kojima će se uprava Glavnog grada suočiti nakon preuzimanja vlasti 29. septembra je pitanje saobraćajnih gužvi koje, gotovo iz mjeseca u mjesec, sve više opterećuje redovno funkcionisanje i kvalitet života građana Podgorice, saopštio je nosilac liste “I riječju i djelom!” Nermin Abdić.

„Pokazali smo u prethodnom periodu da smo spremni da se suočimo sa ovim problemom, kako kroz nabavku novih vozila za potrebe obavljanja gradskog prevoza, tako i kroz unapređenje kompletne saobraćajne infrastrukture. Vrijeme je da se ovaj problem sada riješi trajno i to na način što ćemo obezbijediti besplatan gradski prevoz za sve građane Podgorice i na taj način direktno uticati na mijenjanje navika naših sugrađana i aktivnije korišćenje gradskog prevoza“.

Abdić je istakao da će nabaviti novih 40 autobusa.

„Nabavićemo novih 40 autobusa, pa će gradsko preduzeće koje obavlja linijski prevoz sa 80 novih vozila biti jedno od najsavremenijih u regionu. Istovremeno, veći broj vozila omogućiće učestalije polaske sa svih gradskih stanica na pet do sedam minuta. Kako bismo prevoz učinili što pouzdanijim i pristupačnijim, nastavićemo započeti rad na unapređenju infrastrukture kroz obnovu autobuskih stajališta i pratećih info led tabli. Pokazali smo da iza nas ne stoje samo riječi, već i djela, nakon 29. septembra nastavljamo da vodimo Podgoricu putem razvoja i prosperiteta. I rjiječju i djelom“ , zaključio je Abdić.