2 učenika ubijena, 2 ranjena u pucnjavi u blizini škole u ​​Čikagu

2 učenika ubijena, 2 ranjena u pucnjavi u blizini škole u ​​Čikagu

Dvojica učenika su ubijena, a dva tinejdžera su ranjena u pucnjavi u petak popodne u blizini srednje škole na Zapadnoj strani Čikaga, saopštile su vlasti.

Vatrogasni zvaničnici Čikaga rekli su da su četvorica 16-godišnjaka upucana u blizini srednje škole Benito Huarez. Načelnik čikaške policije Dejvid Braun, govoreći na konferenciji za novinare, potvrdio je smrt dve žrtve.

Portparol policije Tom Ahern rekao je da su četvorica ubijena ispred škole. Policija i hitna pomoć reagovali su na pucnjavu nešto pre 15 časova. petak.

Portparol vatrogasne službe Čikaga rekao je da su sva četvorica prebačena u istu bolnicu. Jedan dečak je proglašen mrtvim po dolasku, drugi dečak je u kritičnom stanju, a još dvoje tinejdžera, dečak i devojčica, zadobili su povrede koje nisu opasne po život, prvo je rekao Ahern.

Izvršni direktor javnih škola u Čikagu Pedro Martinez takođe se pojavio na konferenciji za novinare, rekavši: „Želimo prvo da se uverimo da imamo žrtve u našim molitvama.

Školski sistem, takođe poznat kao CPS, objavio je saopštenje u kojem se delimično kaže da je „bezbednost naše školske zajednice naš glavni prioritet“. Dodaje se da kancelarija za bezbednost i bezbjednost sistema radi sa školskim zvaničnicima i školskim rukovodiocima na prikupljanju informacija o tome šta se dogodilo.