Zvezdan Mitrović: Momci su dobro radili, zadovoljan sam urađenim u dosadašnjem dijelu priprema

Zvezdan Mitrović: Momci su dobro radili, zadovoljan sam urađenim u dosadašnjem dijelu priprema

Početkom juna Cedevita-Olimpija je ozvaničila veliki posao – novi trener šampiona Slovenije postao je crnogorski stručnjak Zvezdan Mitrović.

Osvajač Evrokupa sa Monakom i najbolji trener u tom takmičenju 2021. godine je po dolasku u Ljubljanu krenuo u formiranje tima za predstojeću sezonu, pa su tako u Cedevita-Olimpiju stigli Martinas Geben, Aleksej Nikolić, Brinton Lemar, Žiga Daneu (vratio se sa pozajmice), Devante Džons, Bine Prepelič, Devin Robinson i Derek Ogbeide. Ugovore su produžili Jaka Blažič, Gregor Glas, Di Džej Stjuart i Rok Radovič.

U međuvremenu je ekipa počela pripreme – jedan dio je odrađen na Kranjskoj Gori, a nastavak slijedi u Ljubljani.

„Iza nas je nekoliko dana priprema u Kranjskoj Gori i mogu reći da sam zadovoljan urađenim. Akcenat je bio na fizičkoj pripremi i malom uvodu u taktički dio. Bilo je dosta trčanja, tranzicije, malo smo se dotakli i određenih sistema. Ali, još nismo stigli do dijela priprema gdje ćemo više pričati o taktici, o odbrani, napadu, sistemu igre“, rekao je trener Cedevita-Olimpije Zvezdan Mitrović za klupski sajt.

Prvi ciklus priprema je zaključen pobjedom (101:53) protiv Zlatoroga iz Laškog.

„Momci su dobro radili, iza nas je uvodni dio priprema. Vraćamo se u Ljubljanu, gdje ćemo se više baviti košarkaškim stvarima. Nastavićemo sa onim što smo započeli prethodne sedmice, a veći naglasak će biti na taktičkom radu, posebno u defanzivnom dijelu igre. Igrači su novi, tako da moramo da se upoznamo. Rad na timskoj igri je dugotrajan proces. Pokušaćemo da ga ubrzamo kako bismo što prije došli do stvari koje želimo da vidimo. Ako momci nastave sa istim entuzijazmom i pristupom kao što smo vidjeli u Kranjskoj Gori, biće veoma dobro“, poručio je Mitrović.

Cedevita-Olimpija u petak u Ljubljani igra protiv Budućnost Volija, potom i protiv Splita, a te utakmice će biti zatvorene za javnost.

Nakon toga slijedi spektakularan turnir u Ljubljani, gdje će, osim Cedevita-Olimpije učestvovati Panatinaikos, Efes i Bajern Minhen. Turnir je na programu 6. i 7. septembra.

Cedevita-Olimpija i ove sezone učesvuje u Evrokupu, a nalazi se u grupi B, gdje su još Litkabelis, Aris, Burg, Hapoel Jerusalim, Turk Telekom, Kluž, Venecija, Valensija i Hamburg.