Žrijeb za Evrokup: Budućnost Voli već zna neke rivale u grupi – Dejan Radonjić dolazi u „Moraču“

Žrijeb za Evrokup: Budućnost Voli već zna neke rivale u grupi – Dejan Radonjić dolazi u „Moraču“

U Barseloni će petog jula (12:45) biti obavljen žrijeb za grupnu fazu Evrokupa, a protivnike na žrijebu će saznati i crnogorski šampion – Budućnost Voli.

„Plavi“ su na osnovu rezultata iz prethodne tri sezone smješteni u peti šešir, u kojem je još i Venecija, a na osnovu određenih pravila i restrikcija već sada znaju neke rivale u grupnoj fazi – to su Bahčehešir, Bešiktaš, Ulm, Trento i Vulvsi. Preostala četiri biće poznata nakon žrijeba.

Ekipe iz istih liga ili zemalja ne mogu da budu rivali u grupnoj fazi (osim ako ne učestvuje više od dva tima), pa je već sada jasno da će Budućnost u grupnoj fazi igrati sa litvanskim Vulvsima, koji su u istom šeširu kao Cedevita-Olimpija.

A pošto će Vulvsi igrati sa crnogorskim šampionom, to automatski znači da će Budućnost biti u grupi sa Bahčešehirom, kojeg trenira Dejan Radonjić, a čiji dres od ove sezone nosi crnogorski reprezentativac Marko Simonović. Ekipa iz Istanbula je u istoj grupi kao i Budućnost, jer Litkabelis i Vulvsi, kao predstavnici Litvanije, ne mogu da budu u istoj grupi.

Takođe, pošto je Venecija u istom šeširu kao i Budućnost, naš predstavnik će ponovo u grupi igrati sa drugim italijanskim timom – Trentom, koji dolazi iz devetog šešira.

Sa Trentom je u devetom šeširu i Hamburg, pa to automatski znači da će Budućnost i ove sezone igrati u grupi sa Ulmom, koji dolazi iz četvrtog šešira, jer Ulm i Hamburg ne mogu da budu u istoj grupi.

A pošto je Ulm u istom šeširu kao i Turk Telekom, rival Budućnosti biće i Bešiktaš. Turska ima tri predstavnika u Evrokupu, a to znači da u istoj grupi mogu biti dvije ekipe iz ove zemlje.

Nova sezona Evrokupa počinje 24. septembra. U Evrokupu će biti formirane dvije grupe po 10 timova. Dva tima direktno prolaze u četvrtinfale, dok će ekipe od 3. do 6. pozicije igrati u osmini finala.

Budućnost je takmičenje u Evrokupu prošle sezone završila u grupnoj fazi.

PRVI ŠEŠIR: Valensija i Hapoel Tel Aviv

DRUGI ŠEŠIR: Hapoel Jerusalim i Gran Kanarija

TREĆI ŠEŠIR: Huventud i Burg

ČETVRTI ŠEŠIR: Turk Telekom i Ulm

PETI ŠEŠIR: Budućnost Voli i Venecija

ŠESTI ŠEŠIR: Aris i Bešiktaš

SEDMI ŠEŠIR: Bahčešehir i Litkabelis

OSMI ŠEŠIR: Vulvsi i Cedevita-Olimpija

DEVETI ŠEŠIR: Hamburg i Trento

DESETI ŠEŠIR: Trefl Spot i Kluž