Valensija se sporazumno razilazi sa trenerom Gatuzom

Valensija se sporazumno razilazi sa trenerom Gatuzom

Valensija se razišla sa menadžerom Đenarom Gatuzom „zajedničkim dogovorom“ nešto više od sedam meseci nakon njegovog imenovanja, saopštio je u ponedeljak niski klub iz La Lige.

Valensija je saopštila da su se nakon dugog sastanka Gatuza i klupskih zvaničnika složili da raskinu ugovor sa menadžerom.

Nakon što je u nedelju izgubila 1-0 od rivala Real Valjadolida, Valensija je 14. u LaLigi sa 20 bodova iz 18 utakmica, samo bod iznad zone ispadanja, pošto je pobedila u samo pet prvenstvenih mečeva do sada ove sezone.

45-godišnji Gatuzo, koji je ranije bio borbeni vezni fudbaler Milana i Italije, takođe je vodio Milan i Napoli, napuštajući napuljski klub na kraju sezone 2020-21.

Odveo ih je do trijumfa u Kupu Italije 2020., ali im je u poslednjoj kampanji izmakao mesto u Ligi šampiona za bod.

Gatuzo se pridružio timu Valensije u previranju jer su navijači tražili ulaganja od vlasnika Pitera Lima, koji je kupio klub 2014.

Od tada su imali niz trenera uključujući Nuno Espirito Santo, Geri Nevil, Pako Ajestaran, Čezare Prandeli, Marselino, Albert Selades, Havija Grasiju i Hozea Bordalasa.

Voro Gonzales, bivši defanzivac i trener akademije, po osam puta će preuzeti dužnost privremenog menadžera Valensije dok traže Gatuzovu zamenu.