Đurđević strijelac poslije dva mjeseca, Herti gol Jovetića nije bio dovoljan

Đurđević strijelac poslije dva mjeseca, Herti gol Jovetića nije bio dovoljan

Napadač Sportinga iz Hihona najbolje ocijenjeni crnogorski internacionalac prethodnog vikenda (7,5) u izboru sajta Sofascore

Nakon dva mjeseca golgeterskog posta crnogorski reprezentativac Uroš Đurđević se upisao u listu strijelaca – u 40. kolu Segunde postigao je gol u remiju na domaćem terenu sa Ovijedom (1:1), pa ga je Sofascore ocijenio sa 7,5 što je najbolja ocjena ovog sajta za nekog crnogorskog internacionalca prethodnog vikenda.

Đurđević je mrežu Ovijeda zatresao iz penala u 51. minutu i postavio konačan rezultat. Prethodno je dobio žuti karton.

Napadač Sportinga je ove sezone na 30 mečeva u Segundi postigao četiri pogotka, a ekipa iz Hihona se nalazi na 18. mjestu na tabeli sa šest bodova više od Malage koja je u zoni ispadanja.

Nakon Đurđevića slijedi Stevan Jovetić (7,1). Jovetić je u petak postigao gol, doveo Hertu u vođstvo (2:1), ali je na kraju ekipa iz Berlina izgubila u gostima od Kelna 5:2.

Jovetić je ove sezone postigao četiri pogotka u Bundesligi. Herta se nalazi na posljednjem mjestu sa pet bodova manje od Šalkea, koji je u zoni baraža, odnosno šest manje od Bohuma, koji je u bezbjednoj zoni. Do kraja Bundeslige ostala su još dva kola.

Treći najbolje ocijenjeni crnogorski internacionalac je fudbaler portugalske Vizele Milutin Osmajić (7).

Vizela je u 32. kolu portugalske Primeire igrala bez golova na domaćem terenu sa Famalikaom, a Osmajić je na terenu proveo 69 minuta.

Ekipa se nalazi na devetom mjestu sa 40 bodova, a vezala je pet utakmica bez pobjede u domaćem šampionatu.

Četvrto mjesto dijele Vladan Bubanja (Lokomotiva Zagreb) i Marko Bakić (OFI) sa ocjenom 6,8.

Bubanja je u remiju sa Slavenom (0:0) igrao svih 90 minuta, dok je Bakić u pobjedi nad Panetolikosom (2:0) na terenu proveo 76 minuta.

Ekipa iz Zagreba je vezala četiri meča bez pobjede i nalazi se na osmom mjestu na tabeli sa 39 bodova.

OFI je sezonu u Grčkoj završio na sedmom mjestu sa 41 bodom.