Trener Čelsija Poter poziva na strpljenje posle novog poraza

Trener Čelsija Poter poziva na strpljenje posle novog poraza

Trener Čelsija Grejem Poter rekao je da razume zašto se navijači pitaju koliko će još ostati na poslu posle poslednjeg poraza u nedelju, ali je rekao da suprotstavljena sreća drugih vrhunskih šefova kluba pokazuje koliko brzo stvari mogao da se okrene.

Govoreći posle poraza od 2:0 u kući od najvećeg rivala Totenhem Hotspura – ​​13. put u 15 utakmica u svim takmičenjima koje Čelsi nije uspeo da pobedi – Poter je rekao da je frustriran i razočaran poslednjom neuspehom.

„Pa, uvek postoji to pitanje“, rekao je on na pitanje o strpljenju američkih vlasnika Čelsija koji su do sada pokazali mnogo više uzdržanosti nego što bi bivši vlasnik Plavih Roman Abramovič obično otpuštao trenere posle nekoliko loših rezultata.

On je ukazao na način na koji je trener Arsenala Mikel Arteta doveo svoju ekipu do vrha Premijer lige ove sezone nakon što je bio izložen žestokim kritikama navijača Tobdžija prethodnih godina kada su se mučili.

Poter je takođe istakao nesposobnost trenera Liverpula Jirgena Klopa da zaustavi pad u formi svoje ekipe nakon što je poslednjih godina osvojio Ligu šampiona i Premijer ligu.

„To je priroda fudbala i očigledno nisam učinio dovoljno da ovaj klub ima previše dobre vere“, rekao je bivši trener Brajton i Hov Albiona – koji je stigao na Stamford Bridž prošlog septembra.

„Pokušavam da se fokusiram na to da nastavim da pomažem timu koji podržava igrače jer mi se zaista sviđaju ovi igrači, dobri su momci, žele da budu bolji“, dodao je on. „Ali u ovom trenutku mi patimo i to je moja odgovornost.

Poter se takođe suočio sa pitanjima novinara o nesposobnosti njegove ekipe da postigne gol, pošto je samo jednom u poslednjih pet ligaških utakmica uspeo da postigne gol.

Za razliku od nedavnih mečeva, kao što je poraz od Borusije Dortmund rezultatom 1-0 u Ligi šampiona i poraz kod kuće od 1-0 od poslednjeg kluba Sautemptona, kada Plavi nisu uspeli da iskoriste niz šansi, ni oni ni Sparsi nisu uspeli da stvore mnogo prilika. u nedelju, rekao je.

Gubitak nekoliko igrača zbog povreda i njihovo olakšanje da se vrate u akciju, plus integrisanje mnoštva novih potpisa, predstavljao je izazov, dodao je Poter.

„Dakle, kao tim, jednostavno nismo baš tamo u smislu kako želimo da izgleda i kako želimo da zaista funkcionišemo na dobar način. A postizanje golova je težak dio igre,“ rekao je on.